Happy Dog Cat

Ward Huybs wint de Berencross bij de juniores

Ward Huybs wint de Berencross bij de juniores

De wedstrijd bij de juniores in Meulebeke draaide uit op een spurt met drie op het scherpst van de snee. Ward Huybs mocht het zegebaar maken. Jente Michels en Jetze Van Campenhout werden respectievelijk tweede en derde.

Het duurde even bij de juniores alvorens er renners zich konden afscheiden van het pak. Een kopgroep van tien dunde uit tot eentje van vier. Ward Huybs, Jente Michels, Emiel Verstrynge en Jetze Van Campenhout leken te gaan strijden voor de overwinning. Maar Verstrynge kende pech en verliet de wedstrijd. De overige drie gaven elkaar geen duimbreed toe en maakten het uit in de sprint. Huybs nam de kop en stond die niet meer af. Van Campenhout moest ondergaan dat de renner van het AA Drink-jongerenteam vakkundig de deur dichthield en werd 'gesticulerend' derde. Jente Michels pakte de tweede stek.

"Alleen wegrijden op dit parcours was onmogelijk. Het was zaak om hier goed gepositioneerd te blijven. ", legde Huybs uit. "Als je hier pech kende, dan was het verhaal afgelopen. In de laatste ronde heb ik van bij het begin bewust de leiding genomen. In de zandbak moest ik even van de fiets, gelukkig kon ik mijn eerste plaats behouden. In een lange sprint was het afzien. Jetze probeerde nog via de binnenkant te passeren, maar dat had ik goed klein gehouden. Vijf op zes, dat is niet slecht. Nu werk ik via Neerpelt en Gieten toe naar de wereldbeker. Het zou mooi zijn om die trui eens te dragen, al ben ik ook al tevreden met een top vijf.", aldus Ward Huybs


Fotocredit TFoto-Wouter Toelen / bron reactie Ethias Cross

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031