Velofollies 2023

Wout van Aert beseft des te meer hoe graag hij fietst

Wout van Aert beseft des te meer hoe graag hij fietst

Wout van Aert is sinds 2,5 week intensief bezig bij de kiné en maakt goede vorderingen. "Ik heb eerst heel lang niets mogen doen en ondertussen kan ik toch aan mijn herstel werken en dat voelt toch iets aangenamer.", vertelde Wout deze namiddag op een persconferentie ter gelegenheid van de Gooikse Pijl.

“Ik kan pijnvrij stappen en sinds de laatste dagen zonder dat ik wegzak in mijn heup of vrij stabiel sta toch.", vertelde Wout van Aert voor de camera van Sporza. "Ik ben blij dat er echt vordering in komt."

Een scan toonde aan dat de geraakte spieren hun juiste vorm hebben aangenomen en hersteld zijn zoals het moet. Het is nu zaak om terug kracht te krijgen in het rechtse been en een goed evenwicht krijgen tussen links en rechts. Na de operatie in België bij Toon Claes kreeg de drievoudige wereldkampioen veldrijden er terug vertrouwen in. Hij was heel blij dat het finaal op de juiste manier was aangepakt. "Dat ik even sterk als voorheen zou worden.", klonk het.

Besef

Van Aert hoopt alvast om deze winter nog te kunnen crossen “Ik weet dat het een supergoede voorbereiding is en ik doe het ook supergraag. Ik ben met pijn in het hart aan het kijken naar de crossen die nu al geweest zijn. Mijn doel is om nog crossen te rijden. Alleen weet ik niet of dat realistisch is. Wat voorop staat is dat ik op een goeie manier terugkom, zeker niet te snel. Dat moeten we in het achterhoofd houden. Als het crossseizoen daarin past dan zou dat heel mooi zijn. Als dat niet lukt dan moet ik luisteren naar mijn lichaam.", luidt het. En ..."Van noodgedwongen rust het positieve meepakken en ook leuke dingen doen. Je beseft pas als je iets niet mag doen hoe graag je het doet. Momenteel ben ik jaloers op elke wielertoerist of fietser die ik zie passeren.", aldus Wout van Aert.

Fotocredit Veldritkrant /bron: Sporza (zie hier)
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!