AGB 24/24
zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Trip naar Amerika-Nys is pro, Mettepenningen stelt het in vraag

Trip naar Amerika-Nys is pro, Mettepenningen stelt het in vraag

Jurgen Mettepenningen kent met zijn team een mooie start van het veldritseizoen maar stelt de trip naar Amerika in vraag op Sporza. In navolging daarvan toont Sven Nys via een tweet aan dat hij duidelijk pro is ...

Met de zeges van Laurens Sweeck en Maud Kaptheijns in Eeklo en de Wereldbekerzege van Eli Iserbyt in de Jingle Cross het voorbije weekend kan Jurgen Mettepenningen tevreden zijn over de start van het veldritseizoen. De manager van Pauwels Sauzen-Bingoal stelt echter de trip naar Amerika in vraag. "Het concept is niet geslaagd", klinkt het op Sporza. "Maar ik wil de UCI niet met de vinger wijzen. Ze hebben geprobeerd om deze sport te mondialiseren, maar daar is weinig sprake van. Ik vraag me dikwijls af waar we mee bezig zijn. Als je het rationeel bekijkt, dan zie je dat dit geen goeie investering is. Het kost heel veel geld om naar de VS af te reizen.. En buiten de sportieve belangen hebben we geen enkel commercieel belang.", weegt Mettepenningen af.

"Je fietst er tegen dezelfde renners die de week voordien in Eeklo ook al aan de start stonden. Dan vraag je je af wat het nut is om nog in Amerika te crossen. Ik vraag me zelfs af of we volgend jaar überhaupt nog zullen afzakken naar de VS. Ik ben er niet van overtuigd dat we zullen terugkeren.", aldus de teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, die het niet verantwoord vindt om de kost te laten dragen door een crossteam. (lees ook hier)

Sven Nys is pro

Sven Nys blijft het opzet in de Verenigde Staten genegen. "Een sport kan enkel groeien als je blijft investeren. Het veldrijden heeft nood aan internationalisering en daarom zijn we vandaag in Amerika. Als vaandeldragers van onze sport moeten we het voorbeeld geven.", klinkt het.

En de manager van de Telenet Baloise Lions voegt er aan toe : "Volgende maand staan we in Zwitserland aan de start en investeren we opnieuw. In de hoop dat jonge kinderen de passie creëren door het bekijken van de toppers in hun vak. We dragen onze sport uit, ook buiten de grenzen.", aldus Sven Nys.

Kosten - baten - jetlag

Het moet gezegd dat het team van Sven Nys met Amerikaanse sponsor Trek wel, in tegenstelling tot Jurgen Mettepenningen, commerciële belangen kan behartigen over de grote plas. Sanne Cant, die ervoor koos om niet af te reizen, gaf als reden ook aan dat zij dan steeds last van de jetlag heeft. De wereldkampioene veldrijden start haar veldritseizoen begin oktober, in België.

Bij de dames is de internationalisering dan weer meer een feit dankzij de (persoonlijke) investering van rensters overheen de jaren ...

Het ziet er naar uit dat toekomstgericht, wanneer alle argumenten pro en contra worden afgewogen, het kostenplaatje de doorslag zal/kan geven voor renners en teams bij hun keuze om al dan niet af te reizen naar Amerika.

Fotocopyright Veldritkrant
Zoeken

Kalender

mei 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031