Van der Poel wint ook slotrit en is eindwinnaar van Tour of Britain

Van der Poel wint ook slotrit en is eindwinnaar van Tour of Britain

Mathieu van der Poel heeft de Tour of Britain (7-14 sept) op zijn palmares weten te schrijven. De Corendon-Circuskopman zet de kers op de taart en wint ook de slotrit... (foto's copyright Alex Whitehead /SWpix.com)

Mathieu van der Poel lijkt meer dan klaar voor het aankomend wereldkampioenschap op de weg in Yorkshire. De Corendon-Circuskopman won stage 4, stage 7 (lees hier) en voegde daar als kers op de taart ook nog de slotrit aan toe om zich vervolgens eindwinnaar van de Tour of Britain 2019 te kunnen noemen.

De wereldkampioen veldrijden won in de straten van Manchester de slotmanche in een pelotonspurt. En deze keer niet bergop. Met de juiste jump hield hij Cees Bol en Matteo Trentin achter zich



"Ik dacht dat ik alleen tegen de Sunwebrenner (Cees Bol) aan het sprinten was maar dan kwam Trentin ook van achter uit. Ik denk dat ik mijn jump perfect getimed heb. Dus ja, ik ben blij om te winnen vandaag.", legt Van der Poel uit. "Het voelt heel goed. 't Was geen makkelijke dag. Best wel wat teams probeerden ons aan te vallen ... Ik had niet gedacht om de ronde te kunnen winnen omwille van de tijdrit, wat ik al heel lang niet meer had gedaan. Dat had ik ook al gezegd. Maar na de tijdrit begon ik er in te geloven. Het was weliswaar lastiger dan ik dacht. Ik ben heel gelukkig met het gevoel. Het is een goede week voor ons geweest, een droomweek voor mij. ", aldus Mathieu, die eigenlijk enkel voor ritwinst was gekomen.
Richting het WK in Yorkshire rijdt hij nog één wedstrijd in België (nvdr Primus Classic op 21 sept) "Het belangrijkste is nu dat ik gezond blijf.", luidt het.

Het eindklassement van Tour of Britain 2019

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Matteo Trentin (Ita)
3. Jasper De Buyst
4. Pavel Sivakov (Rus)
5. Nils Politt (Dui)
6. Gianni Moscon (Ita)
7. Mike Teunissen (Ned)
8. Andrey Amador (CRC)9. Tiesj Benoot
10. Amund Grondal Jansen (Nor)

Vind de volledige uitslag hier


fotocopyright Simon Wilkinson/SWpix.com - Tour of Britain




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!