Happy Dog Cat

Lander Loockx zegeviert in de Jingle Cross op vrijdag

Lander Loockx zegeviert in de Jingle Cross op vrijdag

Lander Loockx heeft de UCI C2-wedstrijd gewonnen op vrijdag in Iowa City, de Jingle Cross, in een sprintje met Steve Chainel (Fra). Felipe Orts (Spa) werd derde.

Loockx, Chainel (Fra) en Orts (Spa) ontwikkelden van bij de start een hoog tempo en reden weg van de rest. De voorsprong van de drie werd alleen maar groter en dus zat de winnaar vooraan. Op een drietal ronden van het einde moest Orts de rol lossen maar hij wist wel de derde stek te consolideren. In de slotronde probeerde Loockx nog alleen weg te geraken maar Chainel beet zich vast in het wiel. In een sprint met twee toonde de Belg zich uiteindelijk de snelste.

“Ik zat vrij vroeg met Chainel en Orts op de kop van de wedstrijd”, vertelde Loockx.”Orts moest dan lossen ... ik voelde me de sterkste en had vertrouwen voor de sprint. In de laatste ronde wilde ik als eerste aan Mt.Krumpit beginnen omdat ’t mij ’t minst lag op ’t parcours.” Lander kwam samen boven met Steve Chainel en klopte vervolgens de Fransman in de sprint. “Ik ben heel blij met de zege”, aldus Lander Loockx van team Group Hens-Maes containers.

Bij elite dames pakte de Canadese Jennifer Jackson de zege voor Manon Bakker (Ned). De Amerikaanse Raylyn Nuss werd derde. Geen Belgen in de uitslag.

Eerder op de dag hield Thibau Nys in de UCI-wedstrijd bij de juniores het volledige deelnemersveld achter zich dat hoofdzakelijk uit Amerikanen bestond en enkele Canadezen.

Fotocredit Jingle Cross-Jef Corcoran

Vind alle uitslagen van de UCI-wedstrijden van de Jingle Cross op 13/9 op onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031