Mathieu van der Poel wint overtuigend stage 4 in Tour of Britain

Mathieu van der Poel wint overtuigend stage 4 in Tour of Britain

Mathieu van der Poel wint overtuigend stage 4 Gateshead-Kendal in Tour of Britain (7-14 september 2019). Met een splijtende eindsprint gaf hij iedereen het nakijken op de oplopende aankomststrook, die toepasselijk Beast Banks heet.

Mathieu van der Poel scoort in de rittenkoers die hij rijdt in volle voorbereiding richting het WK in Yorkshire ... In stage 4 van Gateshead naar Kendal was de Corendon-Circuskopman met voorsprong de sterkste op de oplopende aankomst. Van der Poel neemt meteen ook de leiderstrui over van Matteo Trentin.

"Het was een beetje een gok", zegt Mathieu over zijn eindsprint. "Ik wist niet goed waar de finish lag. Gisteren zat ik wat ingesloten richting finish en ik wou niet dat 't vandaag nog eens zo was. Dus ging ik op 300 m voluit. Dat was eigenlijk een beetje ver maar ik had meteen een gat en op 100 m was het wat makkelijker (nvdr minder steil) en de voorsprong was groot genoeg om het te houden tot op de meet. Het is heel mooi om deze rit te winnen. Het was een lastige etappe, veel klimmen. Het team deed het perfect. We controleerden de wedstrijd, samen met het team van Matteo Trentin. En op het einde deed Otto Vergaerde fantastisch werk door de koplopers net op tijd terug te pakken zodat ik mijn sprint kon plaatsen.", aldus Van der Poel.

Of hij de Tour of Britain kan winnen? "Het zal in elk geval een 'battle' zijn.", zegt het multitalent. "Ik denk dat de tijdrit (stage 6) beslissend zal zijn en het is heel lang geleden dat ik er nog eentje reed. Ik weet niet waar ik sta in de discipline. Het zal dus heel lastig zijn om te wedijveren met de beste tijdrijders."

fotocopyright Alex Whitehead/SWpix.com - Tour of Britain




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!