Tim Merlier wint in Tour Alsace in Belgische tricolore

Tim Merlier wint in Tour Alsace in Belgische tricolore

Tim Merlier heeft de eerste rit in lijn in de Tour Alsace gewonnen. Het is meteen zijn eerste individuele zege in de Belgische tricolore en de Oost-Vlaming is ook de nieuwe leider.

Op dag 2 in de Tour Alsace (31/7- 4/8) stond een rit in lijn op het programma, Sélestat-Sélestat. De redelijk vlakke rit draaide uit op een massasprint, die werd gewonnen door Tim Merlier. Meteen de tweede zege op rij voor Corendon-Circus, dat gisteren de teamproloog won (lees hier) en al aangaf de kaart Merlier te trekken vandaag. Het is de eerste zege voor de Belgische wegkampioen in zijn tricolore outfit. Hij neemt ook de leidersplaats in het algemeen klassement over van zijn teamgenoot Gianni Vermeersch.

Ijzersterke ploeg

"Het is leuk om die eerste individuele zege in mijn Belgische trui 'vroeg' te kunnen grijpen.", zegt Tim Merlier. "Ik heb vandaag een ijzersterke ploeg aan het werk gezien. Alles liep perfect, met dank aan Jonas Rickaert voor de schitterende lead-out. Het is bijna een droom om door deze ploeg omringd te worden. Ik ben erg tevreden. Dat ik bovendien nu ook de gele en groene trui om de schouders heb, is een mooi extraatje. Vooral die groene trui (sprint) lijkt mij een haalbaar doel.", aldus een gelukkige Belgische kampioen.

Corendon-Circus heeft na twee etappes overtuigend de leiding in het ploegenklassement. Het zijn bovendien de drie veldrijders van de ploeg die momenteel het algemeen klassement toppen: 1.Tim Merlier 2. Gianni Vermeersch 3. David van der Poel




fotocredit Corendon-Circus




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!