Mathieu van der Poel is Europees kampioen MTB / XCO 2019

Mathieu van der Poel is Europees kampioen MTB / XCO 2019

Mathieu van der Poel heeft in het Tsjechische Brno de Europese titel mountainbiken - XCO op zijn palmares weten te schrijven.

Zelfs een val in de eerste ronde in Brno (Tsj) kon Mathieu van der Poel er niet van weerhouden om de Europese titel MTB/XCO te winnen. De Zwitser Florian Vogel finishte als tweede en de jonge Milan Vader maakte het feestje nog wat mooier voor Nederland en werd derde.



Reactie van Mathieu van der Poel na het behalen van zijn eerste Europese titel in het mountainbiken

Hoe het voelt? "Ja toch wel heel goed. Hier heb ik hard voor gewerkt. We hebben dat voor het seizoen ook aangeduid als één van die grote doelen."
Twee weken terug ging het wat minder goed maar dan kwam de Corendon-Circuskopman net terug uit hoogtestage in Livigno. "We zijn gewoon rustig gebleven en blijven werken. Deze week ging het beter en beter ... Ik denk dat ik vandaag een hele goeie dag had.", klinkt het.
Er was even paniek met de valpartij in de eerste ronde? "Ja, ik was iets te enthousiast. Ik voelde me eigenlijk heel goed van bij de start en ik ging iets te enthousiast de afdaling in. Ik maakte eigenlijk een heel klein foutje en daardoor ging ik best hard tegen de grond. Gelukkig zonder gevolgen. Maar ik was vrij snel terug vooraan ..."





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!