Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2020

Baloise heeft aankoop Fidea afgerond -> Telenet-Baloise Lions

Baloise heeft aankoop Fidea afgerond -> Telenet-Baloise Lions

De Zwitserse Baloise Group heeft de aankoop van Fidea afgerond. Komend veldritseizoen neemt Baloise Insurance de sponsoring over en zal het team van Sven Nys verschijnen als Telenet-Baloise Lions.

Half april werd de overname van verzekeraar Fidea aangekondigd, door de Zwitserse Baloise Group. Na goedkeuring door alle relevante autoriteiten is deze nu afgerond, laat de maatschappij weten.

Baloise Insurance (de merknaam in Belgiƫ) en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea behouden. De integratie gaat echter al van start.

Baloise neemt plaats van Fidea in.

Fidea is sinds 2004 actief als sponsor in het veldrijden. Komend veldritseizoen neemt Baloise Insurance de sponsoring van Fidea over en zal het team van Sven Nys als de Telenet-Baloise Lions verschijnen. De nieuwe outfit wordt klaargestoomd richting de ploegvoorstelling eind augustus op de Balenberg.

Sven Nys Cycling Academy - #safecycling Fidea

Fidea is sinds 2017 ook partner van de Sven Nys Cycling Academy ( lees ook hier ). Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen tijdens schoolvakanties op en rond de Balenberg werken aan hun fietsbehendigheid. In het kader van het project #safecycling ondersteunt Fidea de fietskampen. Net zoals voor de grote jongens is er een overeenkomst tot eind 2020, die dan opnieuw zal bekeken worden. De naam Fidea blijft voorlopig nog gekoppeld en mogelijks neemt Baloise volgend jaar ook hier de fakkel over. Maar daar is op heden nog niets over beslist.

fotocredit Veldritkrant / bron: Baloise Insurance / Fidea
Zoeken

Kalender

januari 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031