Van der Poel traint zich scherp met oog op Tokyo 2020

Van der Poel traint zich scherp met oog op Tokyo 2020

Mathieu van der Poel won op vrijdag de short track MTB-wedstrijd in het Franse Les Gets. De wereldkampioen veldrijden heeft zich behoorlijk scherp getraind en dat met het oog op Tokyo 2020

Mathieu van der Poel trok op hoogtestage naar het Italiaanse Livigno. "Ik heb vooral in Livigno getraind met het het doel om goed te zijn tijdens mijn volgende uitdagingen. Normaal gezien stond Les Gets (nvdr. World Cup MTB) niet op de planning. Maar ik wilde graag nog een wedstrijd rijden voor het EK in Brno", vertelde de Corendon-Circuskopman aan Wielerflits. Hoewel dus niet gepland, won Van der Poel op vrijdag alvast de short trackwedstrijd. Op zondag 14 juli staat de WC XCO dan op het programma.

Scherp trainen met het oog op Tokyo 2020

De stage stond dus in het teken van het goed gevoel op de mountainbike én het multitalent oogt ook behoorlijk scherp. "Ik ben er heel hard mee bezig geweest op stage. Gewicht verliezen was nodig ook hoor, om er wat af te krijgen na mijn rust. Ik denk dat ik nu wel op m’n scherpst sta. Ik heb het geprobeerd met het oog op volgend jaar. Dan is het nodig om na het voorjaar te vermageren om in Tokyo voor goud te kunnen gaan. Ik wilde weten hoe me dat zou vergaan. Nu zit ik rond de 75 kilogram, schat ik. Dus ik moet proberen om er nog een of twee kilo vanaf te krijgen. Alleen dat gaat moeilijk, blijkbaar. We zullen zien of dat lukt.", klinkt het.

Tour de France: 'het kriebelt niet echt'

Mathieu volgt de Tour de France en gaf al eerder aan de prestaties van Wout van Aert naar waarde in te schatten. Maar het kriebelt daarom niet dat hij er zelf (nog) niet bij is.“Uiteraard waren er wel een paar aankomsten waarvan ik dacht: ‘Dat zou ik misschien ook wel aankunnen.’ Maar het kriebelt niet echt, moet ik zeggen. Ik heb geen spijt dat ik er niet bij ben. Ooit wil ik wel een grote ronde gereden hebben. Gewoon, omdat ik vind dat het iets is dat je als renner meegemaakt moet hebben. Maar voor mij hoefde dat dit seizoen nog niet en dat hoeft volgend jaar ook nog niet”, aldus Van der Poel, die daarmee zijn eerder aangegeven intenties bevestigt en wat opa Poulidor aan Sporza vertelde (zie hier).

fotocredit Corendon-Circus / bron reactie Wielerflits




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!