Giro Rosa - Marianne Vos pakte nog maar eens een zege

Giro Rosa - Marianne Vos pakte nog maar eens een zege

Na Viù en Piedicavallo heeft Marianne Vos nu ook de zevende etappe met aankomst in San Giorgio di Perlena/Fra Vicentino gewonnen. Het is de 24ste keer dat de veelvoudige kampioene een zege pakt in de Giro Rosa.

Na de 2de (zie hier) en de 3de etappe (zie hier) heeft Marianne Vos ook de 7de etappe in de Giro Rosa op haar naam weten te schrijven. Dat brengt haar totaal aantal zeges in deze Italiaanse rittenkoers over alle jaren heen op maar liefst 24.

De dames kregen ook op de zevende dag van de editie 2019 een heuvelachtig parcours, inclusief een pittige kasseistrook, voorgeschoteld. Het peloton gaf een vlucht geen kans en dus werd de finale ingezet op de laatste klim ...

"Ik moest heel diep gaan vandaag,", zei Vos na de wedstrijd. "Het was een mooie koers, hard vanaf het begin, met constant aanvallen in de finale. Ik probeerde enkele keren mee te springen en dan op de laatste klim de juiste beslissing te nemen. Ik maakte de gepaste zet en kon eigenlijk niet geloven dat ik won."

'Het mooie aan het verhaal'

“Marianne Vos had haar ogen op deze zevende etappe gericht.", aldus ploegleider Jeroen Blijlevens." Dat gaf ze vanochtend in de teambespreking ook aan ten overstaan van de groep. Het was een pittige etappe met een lastige aankomst, maar zeker met de huidige vorm kan ze dit soort etappes gewoon heel goed aan. Ze heeft vandaag iedereen tot het uiterste laten gaan. Het mooie aan het verhaal is dat Marianne haar echte wederopstanding vorig jaar in de finishplaats van vandaag beleefde. Toen startte de etappe die ze later won in San Giorgio di Perlena. In de weken en maanden daarna reed ze uitstekend. En ook dit seizoen haalt ze haast voortdurend een prima niveau.”



De Nederlandse Annemiek van Vleuten staat stevig op kop van het algemeen klassement. Zij leidt ook het punten-en bergklassement, met Marianne Vos op een tweede plaats. De Franse Jullie Labous is de beste jongere.



Vind de volledige stand in het algemeen klassement na etappe 7 hier

fotocredit Flaviano Ossola / Giro Rosa




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!