Van Aert spurtte naar een knappe tweede plek in Colmar

Van Aert spurtte naar een knappe tweede plek in Colmar

Wout van Aert spurtte in de vijfde etappe van de Tour de France in Colmar naar een knappe tweede plaats. Peter Sagan pakte de zege en Matteo Trentin werd derde.

De heuvelachtige vijfde etappe van de Tour de France, met aankomst in Colmar, draaide uit op een sprint van een uitgedund peloton. Wout van Aert werd prima in stelling gebracht door zijn teamgenoten van Jumbo-Visma en finishte knap als tweede, achter winnaar Peter Sagan.
“Ik begon mijn sprint iets te laat waardoor het gat naar Sagan iets te groot was”, aldus Van Aert. “Hij sprintte echt heel sterk en verliezen van Sagan is geen schande. Ik zat nochtans goed in positie, maar wellicht was het beter geweest om twee plaatsen korter te zitten. Waarschijnlijk moet ik er tevreden mee zijn, al moet ik ook nog verder leren en meer ervaring opdoen. Ik voel me goed, de conditie is goed en er gaan nog kansen komen.”

Laatste dag in het wit

Wout staat tweede in het algemeen klassement, op 14 sec van de man in het geel, met name Julian Alaphilippe. De drievoudige wereldkampioen veldrijden heeft ook nog steeds de witte trui, als beste jongere, maar vreest dat hij die morgen zal moeten afgeven. “Ik ken de streek goed. Het gaat te zwaar voor me zijn, dus ik ga de witte trui ongetwijfeld verliezen. Dat neemt niet weg dat we een fantastische openingsfase van deze Tour hebben gekend als ploeg.”, aldus Wout van Aert, die best fier mag zijn op wat hij tot dusver presteerde.

In het geel: Julian Alaphilippe
In het groen: Peter Sagan
In het wit: Wout van Aert
In de bollen: Tim Wellens

fotocredit ASO/Alex Broadway / bron reactie: Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!