Tour de France - Het geel is van Jumbo-Visma

Tour de France - Het geel is van Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft nogmaals zijn klasse getoond met winst in de ploegentijdrit van de Tour de France. Zo blijft Mike Teunissen in het geel en leider in het puntenklassement. Wout van Aert pakt de witte trui als beste jongere.

Team Jumbo-Visma schitterde ook op dag twee in de Tour de France. Daags na de overwinning van Mike Teunissen in de openingsetappe pakte het team ook de zege in de ploegentijdrit. Met twee kersverse nationale kampioenen tijdrijden in het team en een gemotiveerde gele truidrager behoor je tot de favorieten maar dan moet je het nog altijd waarmaken. En of ze dat deden ... fotocredit ASO/Alex Broadway

fotocredit ASO/Pauline Ballet

Team Ineos beet de spits af vandaag en mocht met de beste chrono in de hot seats blijven zitten tot en met de laatste ploeg over de meet kwam aan het Atomium in Brussel. Jumbo-Visma verbeterde hun besttijd met 20 sec en mocht zich als winnaar uitroepen van de ploegentijdrit. Deceuninck - Quick-Step deed 21 sec langer over de 27, 6 km en werd derde.

“Vandaag viel alles op zijn plaats”, aldus geletruidragerTeunissen. “Je ziet dat als je in een flow zit alles kan. We behielden onze snelheid en iedereen draaide heel goed mee. De jongens waren allemaal heel sterk. Het was ons grote doel om de ploegentijdrit te winnen. Dat het dan ook lukt, is gewoon geweldig. Dat ik gisteren won was heel mooi, maar winnen als ploeg is eigenlijk nog mooier. We winnen hier niet met achten, maar met een kleine honderd man. Dit is de beloning voor al het harde werk dat wij er met zijn allen de afgelopen weken, maanden en zelfs jaren in hebben gestoken met de juiste mensen op de juiste plaats. Dat ik het geel behoud, is een mooie bonus. Nu kan ik morgen een hele dag genieten van de gele trui.”

Kopman Steven Kruijswijk was heel blij met de tijdritzege. “Ik was vandaag niet bezig met mijn klassement. Dat ik hier tijd pak op mijn concurrenten, is een mooie bonus. We kwamen hier om de tijdrit te winnen en dat is gelukt. Wout, Mike en Tony waren de motoren van de ploeg. Het draaide super, het tempo zat er goed in en iedereen deed zijn werk. Het ging echt heel hard. We zijn de Tour goed begonnen en hopelijk kunnen we hier een mooi vervolg aangeven de komende dagen en weken.” Wout van Aert topt na vandaag ook het klassement van beste jongere en is bijgevolg drager van de witte trui.

fotocredit ASO/Pauline Ballet

Beste team: Jumbo-Visma
Gele trui: Mike Teunissen (Jumbo-Visma)
Groene trui: Mike Teunissen (Jumbo-Visma)
Witte trui: Wout van Aert (Jumbo-Visma)
Bolletjestrui: Greg van Avermaet (CCC)

Bron reacties: Jumbo-Visma

fotocredit Karel Van Gucht
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!