Sophie de Boer met team Parkhotel Valkenburg in Giro Rosa

Sophie de Boer met team Parkhotel Valkenburg in Giro Rosa

Vandaag, vrijdag 5 juli, gaat Sophie de Boer met team Parkhotel Valkenburg van start in de Giro Rosa. De 30ste editie van de prestigieuze Italiaanse rittenkoers start op dag 1 met een ploegentijdrit in Cassano Spinola en eindigt na 10 dagen met heel wat klimwerk op zondag 14 juli in Udine.

In Italie gaat vandaag de Giro Rosa van start, een 10-daagse rittenkoers die deel uitmaakt van de UCI Women's World Tour 2019. Op dag 1 staat een ploegentijdrit op het programma. Sophie de Boer komt er aan de start met team Parkhotel Valkenburg, waar zij sinds 1 januari 2019 ook in het veld voor uitkomt (lees hier). Haar teamgenotes zijn Nina Buysman, Sofie De Vuyst, Marit Raaimakers, Esther van Veen en Demi Vollering. Team Parkhotel Valkenburg pakte het voorbije weekend met Lorena Wiebes de Nederlandse titel bij elite dames, met dank aan het achtervolgingswerk van de ganse ploeg en daar hoorden bijvoorbeeld ook Fleur Nagengast en Sophie de Boer bij.


fotocredit #pushingdreamsnl

'In het teken van de cross'

Voor Sophie de Boer is het haar tweede deelname aan de Giro Rosa en de ploegentijdrit wordt meteen een primeur voor haar.
"Het is heel leuk om deze koers (nvdr Giro Rosa) te rijden.", vertelt Sophie op haar blog." Ik hoop dat ik er daarbij ook beter uit ga komen, want alles staat wel in het teken van de cross. Na het NK heb ik dan ook wat rust genomen, want het is belangrijk dat je er goed in gaat. Wel sta ik aan de start met een gevoel van ‘we zien wel’. Ik hoop vooral dat het een leuke koers gaat worden. Na de Giro Rosa rijd ik La Course nog. Daarna heb ik even vakantie en dan duurt het niet lang voor de eerste crossen alweer zijn."


Ook drievoudig winnares van deze Ronde van Italië voor dames Marianne Vos (2011, 2012 en 2014) is van de partij. En met Lucinda Brand (Team Sunweb) en Alicia Maria Arzuffi (Valcar Cylance Cycling) staan nog twee namen die we kennen uit het veldrijden op de deelnemerslijst.



fotocredits Team Parkhotel Valkenburg/Pushingdreamsnl/Sophie de Boer

Vind info Giro Rosa via www.girorosaiccrea.it




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!