Tim Merlier is Belgisch kampioen wegwielrennen 2019

Tim Merlier is Belgisch kampioen wegwielrennen 2019

Tim Merlier is in Gent Belgisch kampioen wegwielrennen geworden. De wedstrijd draaide finaal uit op een pelotonspurt en daarin toonde de Oost-Vlaming zich overtuigend de snelste. Timothy Dupont werd tweede en Wout van Aert derde. 

In de finale van het Belgisch kampioenschap in Gent waren de vluchters van de dag er aan voor de moeite en kon het peloton zich opmaken voor een massasprint. Tim Merlier werd goed gepositioneerd door zijn teamgenoten van Corendon-Circus en Wout van Aert moest van ver komen maar kon ondanks zijn sterk eindschot niet voorkomen dat zijn kameraad Tim Merlier Belgisch kampioen werd.

“Ik moest al een flinke sprint doen bij het uitdraaien van de laatste bocht”, aldus Van Aert. “Toen ik wilde aanzetten, zat ik ingesloten. Dat is mijn eigen schuld. Mijn drie ploeggenoten hebben alles gegeven voor mij. We gingen vandaag voor de titel, maar het is helaas niet gelukt. Ik had graag gezien dat er meer gekoerst werd in de finale. Ik denk dat het parcours zich daar niet helemaal voor leende.” Maar Van Aert, die enkele dagen terug nog de tricolore mocht aantrekken als Belgisch kampioen tijdrijden (lees hier), kan er best mee leven dat het uiteindelijk zijn maat Merlier is die nu de titel pakt.

Timothy Dupont is een beetje ontgoocheld met zijn tweede plaats maar bevestigt dat Merlier razendsnel is "Hij is als sprinter wereldtop. Steek die volgende week in de Tour de France en hij doet mee voor de overwinning. Qua beensnelheid denk ik niet dat er veel rapper zijn in het Belgische peloton dan Merlier", klinkt het.

"Het is echt ongelooflijk. Het is niet te geloven eigenlijk ...", was de reactie van een gelukkige Merlier kort na de koers. Hij vond het plezant om samen met zijn goede vriend Wout van Aert op het podium te kunnen staan."Natuurlijk had ik het hem ook gegund", zei hij en noemt Wout een 'klassecoureur'. "Altijd dankbaar geweest voor wat ik gedaan heb voor hem. Het doet deugd dat we samen op het podium kunnen staan hebben." Tim Merlier kan alvast vooruitblikken op een jaar lang genieten van de mooie Belgische kampioenentrui.

fotocredit Veldritkrant

Volledige uitslag klik 

's Avonds mocht er met het team op deze knappe overwinning geklonken worden en nog wat later zorgde de tricolore in eigen dorp van de kersverse Belgische kampioen voor een 'Wortegems feest'

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!