Isolteam Warm aanbevolen door Wout
zin om te adverteren
AGB 24/24

Tim Merlier was de snelste in de Elfstedenronde

Tim Merlier was de snelste in de Elfstedenronde

Tim Merlier was de snelste van een uitgedund peloton dat spurtte voor de zege van de Elfstedenronde in Brugge. Team Corendon-Circus heeft met de Oost-Vlaming iemand in de gelederen die in het oog moet gehouden worden voor het BK eind deze maand.

In de finale van de Elfstedenronde probeerden de Nederlanders Van Schip en Bugter het nog met een lange uitvalspoging maar op zes kilometer van het einde werd het duidelijk dat de verwachte pelotonspurt er kwam.. Dat peloton werd op twee kilometer van de meet nog wel stevig uitgedund door een valpartij, maar de topfavorieten bleven overeind.

Tim Merlier was na Dwars door het Hageland wat ontgoocheld met zijn zesde plaats "Er zat meer in", klonk het naderhand. In Brugge wist hij met een krachtige spurt van achteraan het groepje iedereen te passeren en voor te blijven. Fabio Jakobsen werd tweede, Jasper Philipsen derde.

“Een renner voor mij liet even een kloof, waardoor ik een tussenversnelling moest plaatsen. Ik dacht op dat moment dat ik zelfs te ver zat. Omdat ik naar het wiel sprong, had ik die snelheid, en die moest ik aanhouden tot aan de finish. Ik denk dat ik net op die manier iedereen verras.”, legde Tim uit.

“De voorbije wedstrijden was ik er al enkele keren dichtbij, ik ben uiteraard erg blij dat het nu ook écht prijs is. Het was wel lastig, voornamelijk door de warmte. En nu? Halle-Ingooigem tiens! Mijn thuiskoers, daar wil ik opnieuw scoren. En wat het BK betreft: ik denk niet dat ik de topfavoriet ben”, laat Merlier met een knipoog optekenen voor het team.

 
Zoeken

Kalender

mei 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031