Toon Aerts knap vierde in eindstand Baloise Belgium Tour

Toon Aerts knap vierde in eindstand Baloise Belgium Tour

Toon Aerts was na de Ardennenetappe gisteren in de Baloise Belgium Tour opgeschoven naar plek vier in het algemeen klassement. In de slotetappe Tongeren-Beringen vandaag wist de Telenet Fidea Lion zonder probleem zijn stek te consolideren.

De eindzege in de Baloise Belgium Tour was weggelegd voor het jonge wielerfenomeen Remco Evenepoel (19) . Lotto-Soudalrenners Victor Campenaerts en Tim Wellens werden respectievelijk tweede en derde. Op de vierde plaats in de eindstand staat de naam van de Belgische kampioen veldrijden, Toon Aerts. De Telenet Fidea Lion reed in deze ronde steeds attent mee voorin en dat manifesteerde zich dan ook rit na rit in de uitslag. Na de Ardennenetappe was Toon opgeschoven naar de vierde plaats in het algemeen klassement.

"Ik bewijs in deze ronde dat ik op alle terreinen mijn mannetje kan staan. Ik denk dat de etappe in de Vlaamse Ardennen mij het best lag. Wanneer het echt steil wordt in de Ardennen zie ik mijn peren. Maar het doet deugd om vandaag te bevestigen dat de vorige dagen geen toeval waren. Als ik hier top-5 in het eindklassement kan eindigen ben ik heel content. Het is plezant koersen op de manier waarop we als ploeg onze plan kunnen trekken in dit sterke deelnemersveld.", aldus Aerts na de Ardennenrit.

Die top-5 wist hij vandaag zonder probleem te bewerkstelligen. Toon finishte in de wat door een valpartij ontregelde massaspurt in de slotetappe als vijfde. Goed voor het behoud van de vierde plaats in de eindstand.








Vnd het volledige eindklassement hier 
Vind hier een fotoreekse van de veldrijders in Beringen klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!