Wout van Aert sprint overtuigend naar de zege in Voiron

Wout van Aert sprint overtuigend naar de zege in Voiron

Daags na zijn tijdritzege wint Wout van Aert nu ook een etappe in een massasprint in het Critérium du Dauphiné. Hiermee verstevigt hij ook zijn leidersplaats in het punten-en jongerenklassement.

Een vroege vlucht in de vijfde etappe Boën-sur-Lignon - Voiron hield lang stand maar werd finaal toch teruggenomen. De winnaar zou bepaald worden in een massaspurt. Wout van Aert wist zich, met dank aan zijn teamgenoten bij Jumbo-Visma, goed te positioneren, kwam op het juiste moment uit het wiel van Julian Alaphilippe en pakte met een krachtige sprint de zege. Sam Bennett won het voor de tweede plaats van Alaphilippe.



'Niet verwacht'

“Dit is ongelooflijk. Ik had nooit verwacht Sam Bennett hier te kloppen”, aldus Van Aert. “We wisten dat het in de laatste twee kilometer erg bochtig en technisch ging zijn met al die rotondes. Het was noodzakelijk om al vroeg in positie te zitten. Mijn ploeggenoten hebben mij goed gebracht en ik heb mij daarna gepositioneerd achter de leadout van Bennett in het wiel van Alaphilippe. Ik lanceerde mijn sprint in de laatste bocht. Toen ik voorbij Julian ging, wist ik dat het goed zat: mijn tweede overwinning op rij. Wat een geweldige week. Ik had niet verwacht te kunnen winnen, maar wilde mij wel in de sprint mengen voor mijn groene trui. Vanaf morgen zal ik in dienst rijden van onze kopman Steven Kruijswijk en proberen het groen mee naar België te nemen.”

Wout van Aert pakt zo op twee dagen tijd twee WorldTourzeges, heel knap! In het punten- en jongerenklassement van het Critérium du Dauphiné staat hij nu des te steviger aan de leiding. En dankzij de bonificatieseconden staat Wout nu vijfde in het algemeen klassement, op 20 seconden van leider Adam Yates.

fotocredits : A.S.O / Alex Broadway / bron reactie: Jumbo-Visma

Stand groene puntentrui

1. Wout van Aert 82 ptn
2. Edvald Boasson Hagen 53 ptn
3. Sam Bennett 47 ptn

Stand witte jongerentrui

1. Wout van Aert
2. Nils Politt op 1'24"
3. Bjorg Lambrecht op 2'25"

Algemeen klassement




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!