Wout van Aert wint de tijdrit in het Critérium du Dauphiné

Wout van Aert wint de tijdrit in het Critérium du Dauphiné

Na een derde plaats in de openingsetappe, tweede gisteren in de sprint, de witte jongerentrui en de groene puntentrui, heeft Wout van Aert vandaag voor een knalprestatie gezorgd in het Critérium du Dauphiné door de individuele tijdrit te winnen, een WorldTourzege !

Wout van Aert startte het Criterium du Dauphiné met een derde plaats in de openingsetappe. Als beste jongere mocht hij de witte trui aantrekken. Gisteren spurtte de drievoudige wereldkampioen veldrijden naar een tweede plaats (lees hier) en pakte hij daarmee ook de groene puntentrui.

Vandaag deed Van Aert er nog een schepje bovenop door in de individuele tijdrit Roanne-Roanne over 26,1 km een absolute toptijd neer te zetten en zo zijn eerste WorldTourzege binnen te halen. Hij blijft uiteraard leider in het jongeren- en puntenklassement. In het algemeen klassement schuift Wout na vandaag op naar de negende plaats. Adam Yates neemt als nieuwe leider de gele trui over van onze landgenoot Dylan Teuns.

'Mooier kan het niet zijn'

"Het is een geweldige overwinning. Ik kan het echt niet geloven. Ik heb de laatste weken veel gewerkt aan mijn tijdrit, maar ik had nooit verwacht hier te winnen. Ik ben heel erg blij met deze zege. De tijdrit lag mij heel goed met lange rechte wegen en die klim. Ik wist dat ik goede tijdritten kon rijden, maar mijn focus lag er nooit echt op vanwege het crossen. Deze zeer ervaren ploeg is gefocust op deze discipline en dat maakt een groot verschil. Dit was mijn eerste tijdrit in het tenue van Team Jumbo-Visma en ik win hem meteen. Het is ook mijn eerste WorldTour overwinning. Mooier kan het niet zijn.”, aldus Wout van Aert voor Team Jumbo-Visma. Ook zijn teamgenoot en kopman Steven Kruijswijk was blij met Wouts overwinning "Het is supermooi dat hij wint. Met een tweede en een derde plaats deze week zat hij er al twee keer dichtbij.", klinkt het.


fotocredits : A.S.O / Alex Broadway



Tijdrit

1. Wout van Aert 33'38"
2. Tejay Van Garderen op 31 sec
3. Tom Dumoulin op 47 sec

Stand groene puntentrui

1. Wout van Aert 57 ptn
2. Edvald Boasson Hagen 39 ptn
3. Alexey Lutsenko 38 ptn

Stand witte jongerentrui

1. Wout van Aert
2. Nils Politt op 1'14"
3. Bjorg Lambrecht op 2'15"

Algemeen klassement






Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!