AGB 24/24
Isolteam - nieuws

Contract Toon Aerts verlengd tot eind 2022

Contract Toon Aerts verlengd tot eind 2022

Belgisch kampioen veldrijden Toon Aerts heeft zijn contract bij de Telenet Fidea Lions verlengd, laat het team weten. De 25-jarige renner, momenteel aan de slag in de Baloise Belgium Tour, maakt tot eind 2022 deel uit van de ploeg. "Deze ploeg vormt een geheel waarin ik optimaal kan blijven groeien", aldus Aerts.

Toon Aerts kan terugblikken op een succesvol veldritseizoen. Het begon in september met twee wereldbekerzeges op Amerikaanse bodem, waar hij de basis legde voor eindwinst in de Telenet UCI Wereldbeker. De Telenet Fidea Lion won ook de Koppenbergcross, de Druivencross, Soudal Leuven en stond meermaals op het podium, waaronder het WK in Bogense, goed voor een bronzen medaille.

De kers op de taart kwam er op 13 januari met de Belgische tricolore in Kruibeke.

Fotocredit TFoto-Wouter Toelen

Reactie van Toon Aerts, die sinds 2013 deel uitmaakt van Telenet-Fidea:

"Ik heb een heel goed veldritseizoen achter de rug. Ik hoop zo een topseizoen in de toekomst nog te herhalen en ik voel aan dat deze ploeg voor mij de meest geschikte is om op deze manier mijn carrière verder uit te bouwen. In de herfst begin ik al aan mijn zevende seizoen bij de ploeg, dus ik ken het hier ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Ik voel me hier enorm goed en dat werpt zijn vruchten af. Een verlengd verblijf bij de ploeg was dan ook een logische stap."

"Ik weet hier perfect bij welke mensen ik terecht kan voor welke vragen. Vanuit de ploegleiding ondersteunen Karen, Sven en Kris me ten volste. Ik kan in dit team ook blijven samenwerken met mijn eigen trainer Tim, in constant overleg met de ploegleiding. Dat verloopt allemaal heel vlot. Al die punten vormen samen een geheel waarin ik optimaal kan presteren."

"Ook tussen de renners klikt het. We hebben sinds enkele jaren een vaste rennersgroep uitgebouwd waarin iedereen elkaar goed heeft leren kennen. Heel het jaar door zijn we samen op pad voor trainingsstages en wedstrijden en dan maken we constant plezier. De aanwezigheid van mijn broer Thijs speelt daarin ook een belangrijke rol."

"Ik heb in mijn veldritcarrière nu eenmaal de wereldbeker gewonnen en twee van de drie kampioenschappen. Mijn doel is om in de loop van mijn carrière de overgebleven leemtes verder op te vullen. Ik ben nog niet uitgekeken op het veldrijden. Ik heb zeker nog genoeg doelen om mij voorlopig 100% te concentreren op het veld."

"Ik wil me de komende winters nog volop profileren als veldrijder. Er gaan geruchten rond dat het komende WK in het Zwitserse Dübendorf biljartvlak zal zijn. Dat is niet echt spek naar mijn bek. Daarom focus ik liever van september tot februari op de drie regelmatigheidsklassementen. Daar wil ik op termijn mijn sterkte van maken."

"Qua vermogen en gevoel draaide het al goed de afgelopen weken op de weg. In de kermiskoersen en Flèche du Sud ging ik zonder forceren op zoek naar het goede gevoel. In de Flèche eindigde ik zelfs al onverhoopt 2de achter mijn triomferende ploegmaat Quinten Hermans. In juni liggen er voor mij wel enkele mooie doelen op de weg met de Baloise Belgium Tour, het BK tijdrijden in Middelkerke en het BK in Gent. Daar liggen voor de ploeg en mij een aantal mogelijkheden om in de kijker te rijden."

Fotocredit Veldritkrant / bron: Telenet Fidea Lions
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30