Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Quinten Hermans wint ook eerste etappe in Flèche du Sud

Quinten Hermans wint ook eerste etappe in Flèche du Sud

Na de proloog wint Quinten Hermans ook de eerste etappe Rumelange-Rumelange (157 km) in de Luxemburgse rittenwedstrijd Flèche du Sud, na een lange vlucht met drie.

Telenet Fidea Lions Quinten Hermans en Toon Aerts, de nummers 1 en 2 in het algemeen klassement na de proloog van de Flèche du Sud (info hier), trokken met iets minder dan 90 km te gaan in de eerste etappe Rumelange-Rumelange samen met Stef Krul (7de in GC) in de aanval. Het kopgroepje wist zijn voorsprong op het peloton stelselmatig uit te bouwen tot bijna 5 min en de drie hielden daar aan de finish nog dik 3 minuten van over. In de spurt toonde Quinten Hermans zich de snelste van Nederlander Stef Krul. Toon Aerts werd mooi derde. Hermans verzekert uiteraard met de zege zijn leidersplaats. Toon is na vandaag leider in het bergklassement en Eli Iserbyt behoudt de witte trui van beste jongere.

(info rit via DirectVélo)

Vind hier de uitslagen en klassementen na dag 2/etappe 1

Reactie van Quinten (bron: Telenet Fidea Lions )

Oei

"Op iets minder dan 100km van de finish gingen we aan met vier renners op een klimmetje: Sacha Weber, Stef Krul, Toon en ik. Op de top keken we naar elkaar. Met vier renners doorgaan met nog 100 kilometer voor de boeg? Dat leek ons toch wat weinig. Toon nam dan een stevige kopbeurt voor zijn rekening en Weber moest al meteen lossen. Dan schoten we nog maar met drie renners over. Toen dacht ik al: oei! Maar we konden toch moeilijk stoppen met rijden? Onze voorsprong op het peloton bedroeg op dat moment 20 seconden. We zijn in eerste instantie blijven rijden zonder echt te forceren."

Toon de bergpunten

"Op die manier kon Toon alle bergpunten sprokkelen. We behielden onze voorsprong en wanneer we de gas echt opendraaiden liep de voorsprong snel op. We dachten dat het onmogelijk zou zijn, maar op een bepaald moment kregen we mee dat we meer dan 4 minuten bij elkaar hadden gereden. Dat was wel even verschieten!"
Poeier op de benen

"Bij het ingaan van de lokale rondes wisten we dat we voor de zege reden. Toon en ik konden moeilijk inschatten of Krul snel zou zijn in de sprint. Maar we bleven goed samenwerken en in de finale voelde ik dat er nog poeier op de benen zat. In de sprint maakte ik het af. Uiteindelijk reden we met drie man het peloton op drie minuten. Dat resulteert in een mooie voorsprong in het klassement. Er wachten nog een paar stevige ritten, zeker die van morgen is pittig. Maar met deze benen en een sterke ploeg achter mij kan ik die etappes met vertrouwen als leider aanvatten.", aldus Quinten Hermans.




Zoeken

Kalender

oktober 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031