Van Kessel is met 7de plek de eerste veldrijder in Puivelde Koerse

Een pak veldrijders, waaronder blikvanger Mathieu van der Poel, kwamen aan de start van Puivelde Koerse op woensdag 15 mei. Het was Corné van Kessel die de eer hoog hield in de uitslag, met een 7de plek

Met een topper als Mathieu van der Poel aan de start van Puivelde Koerse hadden de organisatoren duidelijk een publiekstrekker in huis gehaald. Wie dacht dat het Nederlands toptalent de wedstrijd zou domineren, was er aan voor de moeite. Van der Poel kwam niet in het stuk voor en moest samen met het grootste deel van het peloton één ronde vroeger dan voorzien de wedstrijd beëindigen.

Quinten Hermans en belofte Arno Debeir toonden zich wel. De twee wisten mee te glippen in een kopgroep van zeven, die heel lang voor het peloton uit reed. Uiteindelijk was de zege voor Alexander Richardson. De Brit perste op een 20 km van de meet een knappe solo uit de benen en werd zo de verdiende winnaar. De Telenet Fidea Lions hadden met Toon Aerts, Jim Aernouts, Andreas Goeman en Corné van Kessel vier renners mee in de achtervolgende groep, die zou spurten voor plek twee. Voor de kersverse formatie Pauwels Sauzen-Bingoal waren dat Daan Soete en Michael Vanthourenhout.

Corné van Kessel werd met een 7de plaats de eerste veldrijder in de uitslag. Toon Aerts (24ste), Daan Soete (37ste), Jim Aernouts (38ste) en Andreas Goeman (39ste). Michael Vanthourenhout haakte vroegtijdig af. Vind hier een fotoreeks.