Nieuwe spectaculaire veldrit op be-MINE in Beringen

Nieuwe spectaculaire veldrit op be-MINE in Beringen

Op zaterdag 26 oktober zal in Beringen een gloednieuwe internationale topveldrit plaatsvinden. Op het domein van be-MINE, de historische mijnsite van Beringen, zal een voor de renners én toeschouwers spectaculaire cross uitgetekend worden op de flanken van de mijnterril

“Be-MINE, de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen, biedt ongekende mogelijkheden om een schitterend parcours uit te tekenen”, legt Erwin Vervecken van organistor Golazo sports uit. “De serviceweg achter het shopping center die naast de mijnterril ligt is ideaal als start- en aankomststrook. Vlak na de start zullen de renners de bekende mijnterril opdraaien. Per ronde zullen er twee klimpassages en twee afdalingen, één technische en één op snelheid, zijn”, aldus de drievoudige wereldkampioen cyclocross.

“We zullen in de komende weken en maanden het parcours nog verder finetunen, maar het belooft hoe dan ook uniek te worden, met geen enkele andere cross te vergelijken”, stelt Vervecken. “Als ik een vergelijking met het wegwielrennen mag maken dan zou ik de cross in Beringen omschrijven als een rasechte klimklassieker.”

En ook voor de toeschouwers zal het een bijzondere ervaring worden. “Wie aan de start- en aankomstzone plaatsneemt, heeft een perfect uitzicht op de terril en zal de renners heel de tijd kunnen volgen tijdens hun slingertocht naar boven en beneden. En fans die zelf naar de top van de terril stappen, worden getrakteerd op een geweldig uitzicht op be-MINE én op de start en aankomst”, aldus Tijs Lemmens (schepen van sport).

De cross in Beringen heeft groen licht gekregen van de KBWB en zal op zaterdag 26 oktober plaatsvinden, onder voorwaarde van goedkeuring van het technisch dossier van de UCI.

Deze organisatie is geen nieuwe, extra cyclocross op de kalender, maar een verhuis van een bestaande licentie naar Beringen.

Thomas Vints, de burgemeester van Beringen, is verheugd met het nieuwe topsportevenement in zijn gemeente. “Als derde stad in Limburg vinden grote evenementen ons steeds vaker. Dat was een van de ambities van de nieuwe bestuursploeg. Dat er naast de slotrit van de Baloise Belgium Tour nu ook een internationale cross voor het eerst naar Beringen komt, bewijst dat onze stad groeit. Ik ben ervan overtuigd dat onze mijnterril voor spektakel zal zorgen. Zo een parcours heeft alles om een klassieker te worden!”, aldus een trotse burgemeester.

Bron: Golazo / foto©Veldritkrant
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!