Mathieu van der Poel zegeviert ook in Brabantse Pijl

Mathieu van der Poel zegeviert ook in Brabantse Pijl

Mathieu van der Poel heeft nu ook de Brabantse Pijl op zijn naam weten te schrijven. De Nederlandse kampioen op de weg klopte Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews in de sprint.

Een groep van 7 reed lange tijd voorop in de Brabantse Pijl. Maar de vroege vluchters werden zoals zo vaak in een wielerwedstrijd richting volle finale teruggegrepen. Een uitval van Daryl Impey werd op een van de hellingen in de laatste plaatselijke ronde gecounterd door Julian Alaphilippe. Dat bleef niet zonder reactie van de andere favorieten Mathieu van der Poel, Tim Wellens en Michael Matthews en het kopgroepje dat zou strijden voor de zege was gevormd. Impey moest de rol lossen, Alaphilippe en Wellens probeerden nog alleen weg te geraken, ... maar het kwam uiteindelijk tot een spurt met vier. Van der Poel moest deze van op de kop weten te regelen en slaagde met veel panache in zijn opzet . (zie onder)

Na een bijzonder succesvol veldritseizoen blijft de wereldkampioen veldrijden zijn zegetocht voortzetten op de weg. Na de openingsrit in de Ronde van Antalya, de GP de Denain, Dwars door Vlaanderen en de eerste etappe van Circuit Cycliste Sarthe-Pays de la Loire heeft Van der Poel nu dus ook de Brabantse Pijl weten te winnen. Zondag 21 april staat hij aan de start van de Amstel Gold Race.

Brabantse Pijl 2019

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Julian Alaphilippe (Fra)
3. Tim Wellens
4. Michael Matthews (Aus)
5. Bjorg Lambrecht

Volledige uitslag klik




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!