Krachtenarsenaal sterke Wout van Aert te vroeg uitgeput door pech

Krachtenarsenaal sterke Wout van Aert te vroeg uitgeput door pech

Het goedmaken van de verloren tijd op de favorieten na pech en een valpartij hebben een toch sterke Wout van Aert te veel krachten gekost om finaal mee te strijden voor de zege in Paris-Roubaix.

Wout van Aert reed een attente koers en zat goed gepositioneerd bij het binnenrijden van het Bos van Wallers. Maar de kopman van Jumbo-Visma moest met pech afrekenen in de beruchte passage van Paris-Roubaix en kwam de zone uit op de fiets van teamgenoot Pascal Eenkhoorn met een achterstand van 45 seconden op de favorieten. Net toen hij de kloof had gedicht en gewisseld naar zijn fiets kwam hij ten val in wat een onschuldige bocht leek. Een sterke Wout van Aert maakte hiernavolgend na een lange inhaalrace een achterstand van deze keer 1 min 15 sec goed op de kop van de wedstrijd. Niet veel later trok hij in de aanval met Peter Sagan, Nils Politt, Sep Vanmarcke, Yves Lampaert en de latere winnaar Philippe Gilbert. Echter bleek Van Aert zijn krachtenarsenaal kort voor Carrefour de l'Arbre uitgeput en kon hij de versnellingen van zijn metgezellen niet meer beantwoorden. Wat volgde voor de drievoudige wereldkampioen veldrijden was harken tot de finish ... 22ste. Knap gestreden.

'Helemaal leeg'

“Ik ben helemaal leeg. De laatste twintig kilometer waren echt een hel. Ik ben heel diep moeten gaan,” aldus een leeggestreden Wout van Aert na de wedstrijd. “Ik wilde nog voor de zesde plaats gaan, maar de energie vloeide zo uit mijn benen. Dan weet je dat het voorbij is. Ik heb door mijn pech in het Bos en vervolgens mijn valpartij veel energie verbruikt om terug te keren. Door de val kon ik ook mijn buitenblad niet gebruiken waardoor ik de finale op het binnenblad reed. Jammer, maar ook dat is koers. Ik had heel goede benen en wilde er echt voor gaan. Het mocht niet zo zijn, maar ik zit hier wel in veel gelukkigere omstandigheden dan vorig jaar na deze koers. Ik had Michael (nvdr. Goolaerts) graag met een topklassering willen eren. Ik ga zeker terugkomen om proberen te winnen.”

Trotse ploegleider

“We hebben gevochten voor wat we waard zijn, maar er had meer ingezeten. Dat is koers en het is zoals het is. Door de tegenslag heeft Wout veel krachten verspild. Dat hij überhaupt nog in de beslissende ontsnapping zat, is lovenswaardig.”, aldus ploegleider Nico Verhoeven. De eerste renner van Team Jumbo-Visma was Mike Teunissen (ex-veldrijder) op een 7de plaats.

Uitslag Parijs-Roubaix

1. Philippe Gilbert
2. Nils Politt (Dui)
3. Yves Lampaert
4. Sep Vanmarcke
5. Peter Sagan (Slo)
6. Florian Senechal (Fra)
7. Mike Teunissen (Ned)
8. Zdenek Stybar (Tsj)
9. Evladas Siskevicius (Ltu) - In editie 2018 nog als laatste binnen ! kijk hier
10. Sebestian Langeveld (Ned)

beeldmateriaal©Jumbo-Visma

Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!