Witte broek Van der Poel in RVV was tactische zet!

Witte broek Van der Poel in RVV was tactische zet!

Er verschenen de voorbije dagen nogal wat meningen over de witte koersbroek die Mathieu van der Poel aanhad tijdens de Ronde van Vlaanderen. Maar daar schuilde een tactische reden achter, vertelde vader Adrie aan De Telegraaf.

Heel wat meningen over het dragen van de witte broek van Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen. Velen vinden het 'not done', voor andere is 't dan weer ok ... Over smaken en kleuren valt nu éénmaal niet te twisten ... 'Much to do about nothing', zou je denken. Maar kijk, tegenover De Telegraaf vertelde vader Adrie van der Poel 'het waarom van de keuze".

'Briljante zet'

"Maar het was een bewuste keuze van de broers Roodhooft om tactische redenen. Zij hadden in Dwars door Vlaanderen gezien dat Mathieu op de beelden vanuit de helikopter moeilijk te onderscheiden was van de Luxemburgse kampioen Bob Jungels. Met een witte koersbroek konden ze Mathieu veel sneller herkennen en hem via de koersradio de juiste tactische tips geven. Zo konden ze hem snel aangeven wanneer hij moest doorschuiven in een groepje. Ik vond die witte koersbroek een briljante zet.", aldus Adrie

Dus, als Bob Jungels niet van de partij is, mag het een zwarte zijn .... of een keertje een blauwe ?

foto© Corendon-Circus / Tekst: Bart B




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!