AGB 24/24
zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Positieve dopingtest Denise Betsema na Hoogerheide

Positieve dopingtest Denise Betsema na Hoogerheide

Gisteren 5 april werd het management van Marlux - Bingoal door de internationale wielerfederatie UCI op de hoogte gebracht van een positieve dopingtest van renster Denise Betsema tijdens een controle bij de wereldbekermanche in Hoogerheide op 27 januari 2019.

"Bij contacten tussen management en renster ontkende Denise Betsema intussen het gebruik van verboden middelen volledig. In afwachting van het resultaat van het B-staal en het verdere verloop van de UCI-procedure werd door het management beslist om Denise Betsema op non-actief te plaatsen.", klinkt het vanuit het team Marlux-Bingoal.


Laat ons hopen dat de contra-expertise via het B-staal de onschuld aantoont van de seizoensrevelatie bij elite dames. Het zou bijvoorbeeld ook om een vervuild voedingsupplement kunnen gaan ...

De reactie van Denise Betsema via Instagram

"Wat een nachtmerrie is dit. Zoals vele al hebben gehoord is mijn dopingtest van de Wereldbeker in Hoogerheide positief bevonden (anabolen steroïden). Om gelijk met de deur in huis te vallen: ik heb nooit verboden middelen gebruikt en ben het gehele jaar verder nooit positief getest.

We zijn echt verbijsterd en in shock. Wat vreselijk om dit nieuws te krijgen terwijl ik met ziel en zaligheid bezig ben met de sport. Het voelt dat ik schuldig ben bevonden, voordat de hele procedure is afgerond.

Er is nooit een haar op mijn hoofd geweest die eraan denkt vals te spelen, en al helemaal niet om verboden middelen te gebruiken. Het doet me dan ook onwijs veel pijn dat mijn naam in verband wordt gebracht met praktijken waar ik zelf zo'n afkeer voor heb.

Dit moet een oorzaak hebben, maar die ken ik momenteel nog niet. Daar gaan we nu naar op zoek.

Ik wil iedereen bedanken die me nu de kans geeft om mijn onschuld te bewijzen en achter mij staan. Ik zal er alles aan doen om mijn naam zo snel mogelijk weer te zuiveren "
Wordt ongetwijfeld vervolgd.foto© Veldritkrant / Bron: Team Marlux-Bingoal

Reactie van Nikki Brammeier op het nieuws:

Zoeken

Kalender

mei 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031