Wout van Aert tankt vertrouwen richting de Ronde

Wout van Aert tankt vertrouwen richting de Ronde

Team Jumbo-Visma, met Wout van Aert, toonde zich heel sterk in Gent-Wevelgem maar werd er niet voor beloond. Dat vindt de wereldkampioen veldrijden uiteraard jammer maar het geeft hem wel vertrouwen richting de Ronde van Vlaanderen

Al vrij vroeg in de wedstrijd, in de Moeren, nam Team Jumbo-Visma mee het initiatief waardoor het peloton brak in verschillende stukken. Met Van Aert, Teunissen, Van der Hoorn, Van Poppel en Wynants zaten er vijf renners van de ploeg mee in de eerste waaier van twintig man. Door mechanische pech vielen Van Poppel en Van der Hoorn voorin weg.

In de heuvelzone bleek Van Aert heel sterk. Uiteindelijk kreeg een kopgroep met Teunissen, Sagan, Trentin, Rowe en Theuns de ruimte, maar ook zij werden finaal door het aanstormende peloton ingelopen. Ook een late uitvalspoging van Amund Jansen strandde in de laatste kilometer.



Vertrouwen naar de Ronde

“We hebben ons als ploeg goed laten zien”, aldus Van Aert. “We hebben initiatief getoond en zaten continue mee in de vuurlinie. Dat was heel mooi om te zien. Toen we een waaier trokken, zaten we met vijf mee. Dat Danny en Taco wegvielen door pech was jammer. We hebben het als ploeg in de heuvelzone nog geprobeerd, maar het stuk vanaf de Kemmel naar de finish was met tegenwind nog best lang. De ploeg was in de breedte heel sterk. Het is jammer dat we er niet voor beloond zijn. Het geeft wel vertrouwen naar de Ronde, volgende week.”



“Wat we vandaag hebben laten zien als ploeg, was iets heel moois”, klinkt het bij teamgenoot Mike Teunissen. “We hebben de koers gekleurd. Vijfde (nvdr. Danny van Poppel) is dan misschien wat karig als beloning. Maar de manier van koersen geeft vertrouwen naar de toekomst. We zaten de hele dag goed mee. Toen ik vooruitreed met onder anderen Sagan, had ik stiekem de hoop dat we zouden standhouden. Door de tegenwind in de finale wist ik wel dat het moeilijk zou worden.”, aldus de beloftenwereldkampioen veldrijden van 2013.

Foto's© Veldritkrant / Bron: Team Jumbo-Visma




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!