Liboton zet Mathieu van der Poel nu al op één !

Liboton zet Mathieu van der Poel nu al op één !

Wie is de beste crosser aller tijden? Een leuke vraag om een pittige discussie te laten oplaaien in veldritland. Roland Liboton zet Mathieu van der Poel nu al op één.

Was Eric De Vlaeminck, Roland Liboton of Sven Nys de beste crosser ooit? Een vraag, die al vaak tot pittige discussies heeft geleid. Mathieu van der Poel lijkt daar nu komaf mee te maken. Niemand minder dan Roland Liboton zet de huidige wereldkampioen nu al op één. "In absolute cijfers natuurlijk nog niet", vertelde Liboton aan Wielerflits.

Geen onrecht aandoen, maar ....

"Ik wil Nys, De Vlaeminck of mezelf geen onrecht aandoen. Wij waren steengoede crossers. Maar wat Mathieu doet, is buitenaards. Ja, Erik sprong ook over balkjes. Maar dat was in de beginperiode. Die dingen waren toen 18 cm hoog. Mathieu springt over balken van 40 cm. Nee, wat mij betreft mag je hem nu al de beste veldrijder aller tijden noemen.", aldus de veelvoudige kampioen en winnaar.

En Roland Liboton voegt er nog een mooi compliment aan toe: "Je kan een grote kampioen zijn op de fiets, maar Mathieu is dat ook nog eens naast de fiets. Hij blijft bescheiden en gaat geweldig om met zijn fans. Daar kan je niets op aanmerken."


Foto's © Veldritkrant / Bron: Wielerflits.be




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!