Wordt Pidcock of Iserbyt eindwinnaar van World Cup bij beloften?

Wordt Pidcock of Iserbyt eindwinnaar van World Cup bij beloften?

Zondag staat in Pont-Château (Fra) de voorlaatste wereldbekermanche op het programma. Als Tom Pidcock er de zege pakt, is de Brit al zeker van eindwinst bij de beloften. Dat geldt ook voor Witse Meeussen bij de juniores.

Op zondag 20 januari 2019 wordt in Pont-Château (Fra) de voorlaatste wedstrijd van de World Cup 2018-2019 veldrijden gereden. Bij elite heren gaat de strijd voor eindwinst in dit klassement tussen huidig leider Toon Aerts en Wout van Aert. De slotmanche in Hoogerheide op 27 januari zal normaal gezien uitmaken wie het zal halen. Voor Mathieu van der Poel is de eerste plaats buiten schot omdat hij in het begin van het veldritseizoen paste voor de twee wedstrijden op Amerikaanse bodem. De Europese kampioen is nu op stage in Spanje en gaat ook niet van start in Frankrijk. In Hoogerheide is Van der Poel er wel terug bij.

Bij de juniores en beloften heren tellen de vier beste resultaten voor het eindklassement. Bij de juniores staat Witse Meeussen er goed voor en als hij in Pont-Château wint, is 't binnen. Maar Ryan Cortjens en Pim Ronhaar (Ned) kunnen ook nog eindwinnaar worden als één van hen bijvoorbeeld beide manches wint ...

Pidcock of Iserbyt?

Als Tom Pidcock zondag wint, is hij eindwinnaar van de World Cup bij de beloften. Idem als hij dat in Hoogerheide doet. Want dan heeft de Brit 4 zeges en het maximum der punten. En er zijn ook nog andere mogelijkheden om de eindzege binnen te halen. De enige die hem daar nog kan van weerhouden, is Eli Iserbyt. Als de Marlux-Bingoalrenner de laatste twee manches wint, gaat hij met de hoofdprijs lopen. Nog één keer winnen, is sowieso een must. En dan mag Pidcock twee keer niet in de top drie eindigen.

Beide heren zijn goed op dreef. Tom Pidcock werd het voorbije weekend Brits kampioen en Eli Iserbyt reed een heel sterk BK. In Otegem verliet de West-Vlaming wel vroegtijdig de wedstrijd nadat hij zich pijn deed aan de achillespees. Maar dit zou naar verluidt goed evolueren, meldde het team vanuit Spanje.Dames - Vos stevig aan de leiding

Marianne Vos staat bij elite dames stevig aan de leiding. De voorsprong op Sanne Cant is dusdanig dat de Lilse besliste om ook niet van start te gaan in Pont-Château en zich volop voor te bereiden op het WK. De derde in de stand is Annemarie Worst en dat is al op 100 punten. Veelvoudige kampioene Vos lijkt dus vlotjes naar nog een titel op haar al rijke palmares toe te kunnen fietsen. Ceylin del Carmen Alvarado heeft de pole position bij beloften dames, met in haar zog landgenotes Fleur Nagengast en Inge van der Heijden. Nederland boven dus.

Foto's©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D


Vind info (programma, klassementen, ...) WB Pont-Château via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!