Mathieu van der Poel ook in Otegem op 1

Mathieu van der Poel ook in Otegem op 1

Mathieu van der Poel heeft de Cyclocross in Otegem gewonnen. Wout van Aert werd vlot tweede en de Belgische kampioen Toon Aerts was tevreden met de derde podiumplaats.

Laurens Sweeck en Daan Soete namen een goede start in de Cyclocross in Otegem en pakten de kop van de wedstrijd. Maar al in de eerste ronde brute pech voor Laurens omwille van kettingbreuk. Mathieu van der Poel en Wout van Aert namen over en voor Daan ging dat net te snel. Het duo reed weg en de achtervolgers keken wat te veel naar elkaar. Eli Iserbyt en Toon Aerts wisten zich dan toch wat te onderscheiden. Tot Iserbyt mistrapte op een hellinkje, daarbij zijn achillespees pijn deed en uit wedstrijd stapte. "Het zekere voor het onzekere", klonk het naderhand bij de West-Vlaming. Er zou naar verluidt een doktersonderzoek volgen. Toon Aerts reed vervolgens alleen in derde positie en vooraan was Mathieu van der Poel al ribbedebie na een fout manoeuvre van Van Aert op dezelfde knik. De Nederlandse kampioen 2019 soleerde, zoals we gewoon zijn dit seizoen, naar de overwinning. Wout van Aert werd makkelijk tweede en Toon Aerts was na een korte nacht blij met zijn derde plek.

Mathieu van der Poel gaf aan dat het toch een lastige wedstrijd was. "Het NK zit toch wat in de kleren. Ik heb een beetje gefeest.", vertelde hij. "Maar het ging best goed. Het eerste deel van het parcours was vrij technisch en het tweede lastig. Er waren ook wat plaatsen glad." Van der Poel vertrok na Otegem op stage richting Spanje. "Ik kan met een goed gevoel op stage. Focus op het WK, met 10 dagen Spanje zonder onderbreking.", gaf de kampioen mee. Hij is er terug bij in de wereldbekermanche in Hoogerheide, die trouwens de naam van zij pa draagt.

Wat zonder de schuiver van Wout van Aert? "Dan had ik misschien één ronde langer in het wiel van Mathieu kunnen blijven.", gaf de wereldkampioen met de glimlach toe. "Ik was nog moe van gisteren. Technisch ging alles ok en tempo rijden lukte ook maar ik had geen versnelling in huis.", aldus Wout.

Toon Aerts had vooraf getekend voor een podiumplaats in Otegem en pakte die ook. "Ik moest passen in 't begin.", zei de nieuwe Belgische kampioen, die weinig had geslapen. "Zij hadden meer snee na de bochten. De verkenning was voor mij losfietsen. Ik moest dus nog wennen in koers." Aerts genoot van de aanmoedigingen van het publiek. " Proficiat en ook van gisteren .... riepen ze.",vertelde Toon na afloop. "Ik heb nu 5 toch grote overwinningen dit seizoen. Dat geeft vertrouwen. Het is ook leuk om met die trui (de tricolore) voor de camera te verschijnen.", aldus de nog nagenietende Telenet-Fidea Lion.


Foto's© Brayn Delzeyne / Tekst: Bart D

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!