Denise Betsema was de sterkste bij de dames in Otegem

Denise Betsema was de sterkste bij de dames in Otegem

Denise Betsema heeft haar mindere dag op het NK van gisteren verteerd met de zege in de Cyclocross van Otegem. Loes Sels finishte als tweede en Ceylin del Carmen Alvarado won het met een pittig sprintje van Katie Compton voor de derde plaats.

Al meteen een snelle start van Denise Betsema bij de dames in de cyclocross van Otegem. De Nederlandse had gisteren op het NK een mindere dag en wou de teleurstelling blijkbaar wat van zich afrijden. Haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado wist als eerste aan te sluiten vooraan, wat ook even later Katie Compton en Loes Sels deden. Betsema wachtte heel even en ging dan terug aan de haal. De Marlux-Bingoalrenster soleerde uiteindelijk vrij autoritair naar de zege. De strijd voor de tweede en de derde plaats leek te gaan tussen Sels en Alvarado maar Loes wist de kersverse Nederlandse beloftenkampioene af te schudden en finishte dus als tweede. Alavarado kreeg nog het gezelschap van Compton in de slotfase maar schudde nog een sprintje uit de benen en mocht als derde mee het podium op.

Sanne Cant kwam als negende over de finish en bleek nog last te hebben van het BK in Kruibeke. "Je recupereert niet als na een andere wedstrijd hé.", klonk het. Zij vertrekt straks op stage naar Spanje. "Komt allemaal in orde.", geeft de wereldkampioene nog mee voor wie zich al zorgen zou maken. Vóór de wedstrijd werd nog geopperd of het niet jammer was dat ze niet voor één dag in haar BK-trui mocht rondrijden. "Misschien wel", zei Sanne. "Maar ik ga alvast nog een paar weken genieten van deze WK-trui. En hopelijk kan dat nog wat langer."

Betsema was blij met haar zege. "Is een dag te laat, zei ik tegen mijn coach.", vertelde ze. "Ik nam een goede start en voelde dat de benen beter waren dan de dag ervoor. Ik hoopte het verschil te behouden en dat lukte dan ook, superfijn.", aldus Denise Betsema.

In tegenstelling tot haar nicht Sanne deed Loes Sels het beter en mocht als tweede het podium op, maar ook zij had nog last van het zware BK. "Ik voelde me superslecht.", was de reactie van Loes na de wedstrijd. "Mijn start was slecht. Ik was niet mee en reed achter de feiten aan. Het is ook niet mijn favoriete omloop, met 't schuiven ... Maar ik heb mijn kop niet laten hangen om er naartoe te rijden.", aldus Sels.

Foto© Brayn Delzeyne / Tekst: Bart D

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!