Ladbrokes
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2020

Timo Kielich grijpt zijn eerste Belgische titel in het veld

Timo Kielich grijpt zijn eerste Belgische titel in het veld

Er was een kransje favorieten voor het kampioenschap bij de beloften. Timo Kielich bleek al snel de sterkste van de dag. Hij greep zijn eerste Belgische titel in het veld. Op het podium werd hij geflankeerd door Lander Loockx en Niels Vandeputte.

Het beloftenkampioenschap was één van de onvoorspelbaarste. Het scenario was echter hetzelfde als zowat elke wedstrijd dit weekend. Deze keer was het Timo Kielich die al vroeg van leer trok.

De Limburger van Steylaerts-777 was duidelijk een maat te sterk voor de verzamelde concurrentie en reed elke ronde verder weg van de achtervolgers. Die eerste achtervolgers waren Lander Loockx en Niels Vandeputte. Loockx probeerde het even alleen, maar door een foutje kwam zijn metgezel terug aansluiten.

Het deerde de ontketende Kielich niet. “Op deze enorm zware omloop probeerde ik snel te starten”, vertelde de Belgische kampioen. “Daarna kon ik mijn eigen tempo rijden. In de finale zat ik nog tegen de krampen aan, toch heb ik proberen te genieten.”

Op meer dan anderhalve minuut achterstand finishte Lander Loockx als tweede. Hij kon zich in de finale loswerken van Niels Vandeputte. Mathijs Wuyts en Anton Ferdinande complementeerden de top vijf.Tekst: Brecht Toelen / Foto's ©TFoto-Wouter Toelen


Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

november 2019<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930