Jente Michels laat concurrentie ver achter zich

Jente Michels laat concurrentie ver achter zich

Hij kwam, zag en overwon. Jente Michels liet de concurrentie ver achter zich in de strijd bij de tweedejaarsnieuwelingen op het BK veldrijden 2019 in Kruibeke. De man van Milwaukee-Alpha Motorhomes Cycling Team topte het podium voor Mauro Delmé en Mathis Avondts

Al op de eerste schuine kanten trok Jente Michels stevig door. “Mijn start was nochtans niet zo super, maar op de dijk maakte ik veel plaatsen goed”, vertelde Michels. “Ik had meteen een gaatje en dat heb ik uitgediept.”

Mauro Delmé legde al snel beslag op het zilver. Ook al volgde hij op meer dan één minuut, concurrentie kreeg hij nooit. Spanning was er wel te vinden voor de laatste medaille. Renzo Geurs, Brent Blommen en Mathis Avondts waren tot in de laatste ronde samen in strijd. Blommen probeerde even, maar ging nog tegen de vlakte. Daardoor werd hij nog voorbijgesneld door Avondts voor het brons.



'Kers op de taart'

Michels was dolgelukkig met zijn titel. “Ik had voor de start vooral schrik van pech. Op zo’n zware omloop kan er van alles mislopen”, vertelde de kersverse kampioen. “Ik schatte mijn kans in op vijftig procent, maar winnen met meer dan één minuut voorsprong had ik nooit verwacht.”

“Mijn seizoen was al geslaagd door al die overwinningen, maar die Belgische trui is echt nog de kers op de taart. Het geeft vertrouwen om de overstap te maken naar de junioren. Hopelijk kan ik daar verder groeien en een selectie versieren voor de wereldbeker.”

Tekst: Brecht Toelen / Foto's ©TFoto-Wouter Toelen

Vind volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!