Happy Dog Cat

Sanne Cant heeft haar tiende nationale titel te pakken

Sanne Cant heeft haar tiende nationale titel te pakken

Sanne Cant maakte in Kruibeke haar favorietenrol waar en pakte haar tiende Belgische veldrittitel bij elite dames op rij. Loes Sels bood het meeste weerwerk en nam zilver. Laura Verdonschot vervolledigde het podium.

Sanne Cant liet er geen gras over groeien en bepaalde meteen het tempo bij de dames in Kruibeke. Loes Sels was zowat de enige die het spoor van haar nicht wist te volgen, weliswaar al snel op enige afstand. Laura Verdonschot maakte vrij vroeg een slipper en was op achtervolgen aangewezen. Ook Ellen Van Loy, die in derde positie reed, ging op de glibberige schuine kant onderuit.

Cant voelde zich blijkbaar in haar sas op het modderig en technisch parcours en soleerde naar haar 10de Belgische kampioenentitel bij elite dames. Sels volgde gedurende de ganse wedstrijd niet zover achter de wereldkampioene maar geraakte niet tot in het wiel, ook niet toen Sanne zelf een slippertje maakte, integendeel precies. Zij consolideerde wel de tweede plaats en pakt dus de zilveren medaille. "Het is wat het is"; legt Sels zich neer bij het meesterschap van haar nichtje. "Geen schande om achter de wereldkampioene tweede te zijn."

Laura Verdonschot had het niet makkelijk op de zware omloop. "Te lastig vandaag en al snel gevallen", gaf Laura mee. "Een kleine teleurstelling. Maar ik verlies van twee oudere dames (nvdr. met meer power). Ik kan me dus wat verschuilen achter mijn leeftijd", klonk het met een knipoog.

Sanne Cant was uiteraard blij met haar prestatie maar vond het toch wat jammer dat ze op zaterdag moesten rijden. Daarmee bedoelt de wereldkampioene dat op zondag, wanneer elite heren hun BK rijden, de grote massa komt "ik miste de sfeer van een BK. Het is plezanter als er meer volk is", uitte ze haar gevoel.
Axelle Bellaert was de beste belofte bij de dames en pakte de tweede gouden medaille op zaterdag voor het Vondelmolen CX-team van Geert Wellens. Marthe Truyen en Jinse Peeters flankeerden de West-Vlaamse op het podium.Bij de dames juniores was de titel voor Julie De Wilde, voor Tessa Zwaenepoel en Kiona Crabbé.Foto's ©TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!