Happy Dog Cat

Aaron Dockx heer en meester in Kruibeke

Aaron Dockx heer en meester in Kruibeke

Met negentien overwinningen op een rij was Aaron Dockx de gedoodverfde favoriet bij de eerstejaarsnieuwelingen. Die rol maakte hij op de zware omloop helemaal waar. De man van IKO Beobank topte het podium voor Niels Ceulemans en Kenay De Moyer.

De favorieten troepten meteen samen vooraan bij de eerstejaars nieuwelingen op het BK veldrijden 2019 in Kruibeke. Oorspronkelijk was het Kenay De Moyer die de debatten opende. Hij kreeg echter al snel het gezelschap van Aaron Dockx. Beiden stapelden ze de fouten op, maar Dockx bleek toch al snel de sterkste.

“Toch was de twijfel wat toegeslagen omdat ik vorige week een einde zag komen aan mijn zegereeks”, vertelde Dockx. Die twijfel bleek dus ongegrond, al kwam Niels Ceulemans nog zeer dichtbij in de finale. “Daarom dat ik nog wisselde in de laatste materiaalpost. Die lag er iets beter bij dan het gewone parcours.”, aldus de kersverse Belgische kampioen.

Niels Ceulemans ging nog aan de haal met het zilver, al was die medaille lang voor Kenay De Moyer. Door problemen met zijn versnellingen zag hij die plek door zijn vingers glippen. Iben Rommelaere en Jarne Ceulemans vervolledigden de top vijf.Sterre Vervloet ongenaakbare dame

Samen met de jonge heren streden ook de dames nieuwelingen voor de tricolore. Daar ging Sterre Vervloet al vroeg aan de leiding. Zij verzwakte heel de wedstrijd -van 47 minuten (!) - niet en greep de Belgische titel. Kiona Dhont en Chloë Van Den Eede grepen nog het zilver en brons.


Tekst: Brecht Toelen / Foto's ©TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!