Ook vierstrijd bij de dames nieuwelingen - tussen Vervloet, Schevenels, Roelandts en Van den Brande?

Ook vierstrijd bij de dames nieuwelingen - tussen Vervloet, Schevenels, Roelandts en Van den Brande?

Bij de dames nieuwelingen kampen er zestien meiden voor de titel. Volgens de insiders mogen we een strijd verwachten tussen vier jonge dames. Wie er aan het langste eind zal trekken, is niet echt duidelijk.

Het Vondelmolen Cycling team heeft twee hangijzers in de strijd voor de Belgische titel bij de meisjes nieuwelingen. Zowel Sterre Vervloet als Lies’l Schevenels worden genoemd als mogelijke podiumkandidates. Beide dames vinden een omloop die hen wel moet liggen. Ik denk het wel, het heeft wat technische stukjes, dat is zeker in mijn voordeel. Als het weer een beetje mee zit is het wel mijn ding”, weet Vervloet.

Schevenels ging woensdag verkennen en kwam met volgende bevindingen thuis:De schuine kanten op het parcours liggen mij best wel. Het gaat een zware wedstrijd worden, daar ben ik zeker van. Het parcours lag er al glad en een beetje modderig bij. Ik denk dat het er tegen zaterdag spectaculair bij gaat liggen.”

Andere voorbereidingen

“Ik werkte niet specifiek naar deze wedstrijd toe, het is een wedstrijd zoals een andere. Ik ga het beste uit mezelf proberen te halen en zie wel waar ik geraak”, aldus Vervloet.

Schevenels vond haar conditie niet voldoende:“Eind december ben ik hard beginnen trainen. In Loenhout voelde ik voor het eerst dat het werk loonde. Ik trek met een goed gevoel naar het BK.”

Wie is er nu eigenlijk favoriet?

Voor de beide dames staan Mirthe van Den Brande en Julie Roelandts op één lijn als kandidaat voor de titel. “Ik verkies toch liever een zanderige omloop en bekijk deze wedstrijd gewoon zoals een andere. Als ik het podium haal dan ga ik zeer tevreden zijn”, weerlegt Julie Roelandts alle druk.

Het seizoen voor Van den Brande verliep al heel goed. Het kampioenschap zou wel eens de kers op de taart kunnen worden. “Het is een leuke maar uitdagende omloop, één die me zeker moet liggen. De voorbije weken stonden in het teken van dit kampioenschap. Laat ons hopen dat al het werk loont, al ben ik met een plaats op het podium zeker tevreden.”

Zowel Roelandts als Van den Brande tippen ook Schevenels en Vervloet als zwaarste tegenstanders. "Al mogen we Lotte Baele zeker ook niet vergeten", klonk het unaniem. Maar een kampioenschap zou geen kampioenschap zijn als er op zaterdag niet een aantal verrassende namen op zouden duiken.


Foto's©TFoto-Tekst Wouter Toelen

Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!