Happy Dog Cat

Spanning troef bij de beloften

Spanning troef bij de beloften

Hét kampioenschap van dit weekend zou wel eens dat van de heren beloften kunnen worden. Het is lang geleden dat er nog zoveel kandidaten waren voor een Belgische driekleur. Timo Kielich, Andreas Goeman, Lander Loockx, Toon Vandebosch, Niels Vandeputte … elke ploeg heeft wel zijn favoriet.

Velen zullen Lander Loockx extra in de gaten houden na zijn solowinst in de DVV Verzekeringenmanche van Brussel. “Maar ik ben niet de enige favoriet", laat hij optekenen op de teamwebsite van zijn ploeg Creafin-TÜV SÜD. "Ik schat ook Timo Kielich, Toon Vandebosch en Niels Vandeputte hoog in."

"Bovendien kom ik hier in Kruibeke op een parcours terecht dat perfect bij mijn mogelijkheden past. Ik ben sowieso voorstander van een zwaardere omloop. Eindelijk modder na drie opeenvolgende kampioenschappen op snelle omlopen."

Loockx zelf geeft Timo Kielich aan als één van zijn favorieten. Zijn laatste resultaten in Baal, vijftiende, en Brussel, achttiende, doen dat niet vermoeden, maar daar waren steeds pech of valpartijen in het spel. Met de technische klimmen en schuine kanten zal Kielich zijn mountainbikeskills kunnen gebruiken.

Meer, meer, meer…

We zouden liegen als dat de twee topfavorieten zijn, want ook zeker Niels Vandeputte, Toon Vandebosch en Andreas Goeman moeten we vernoemen. "Na een sterke prestatie in Brussel kijk ik met vertrouwen uit naar het BK", aldus Telenet-Fidea Lion Goeman. "Ik wil een hoofdrol opeisen in de wedstrijd. Mits een superdag mik ik op een podiumplek."

En wat met Niels Derveaux? U merkt het al, dit beloftekampioenschap voorspellen is koffiedik kijken, maar de helft van het deelnemersveld opnoemen, gaan we uiteraard niet doen.

Tekst: Brecht Toelen / Foto: ©TFoto-Brecht Toelen

Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!