Happy Dog Cat

Vier kandidates voor de titel bij de dames junioren ?

Vier kandidates voor de titel bij de dames junioren ?

Bij de dames junioren zijn het Tess Van Loy, Tessa Zwaenepoel, Kiona Crabbé en Julie Brouwers die volgens de insiders het mooie weer maken. Het kwartet ziet elkaar als favoriet voor de titel, al kijken ze ook verder dan hun vier.

Op zaterdag is het ook uitkijken wie eerste wordt bij de dames juniores. Kiona Crabbé en uittredend nieuwelingenkampioene Julie Brouwers kwamen nog nooit in Kruibeke. Al zijn ze het er wel over eens dat het een zware omloop zal worden. Voor Tessa Zwaenepoel is Kruibeke een beetje haar zwarte beest. “Vorig jaar reed ik er mijn slechtste wedstrijd ooit. Hoe dat kwam weet ik tot nu toe nog altijd niet. Toen reden we er in zomerse omstandigheden. Dat zal dit jaar heel anders zijn.”

Tess Van Loy kent de omloop goed. “Ik reed er al een aantal keer, de omloop ligt me zeker. Al gaan we nu een hele ander parcours voor de wielen krijgen, denk ik. Ik ben iemand die graag kampioenschappen rijd, dus 'k kijk er al heel lang naar uit.”

Allemaal kanshebster voor een 'echte' titel

Alle vier zijn ze het eens, ze zien elkaar als favoriet voor de titel. “Ik verwacht niet te veel", klinkt het bij Brouwers. "Ik ben eerstejaars junior en de andere, de grootste kanshebbers, tweedejaars. Maar na vorig jaar enkele wedstrijden in die hele mooie trui te kunnen rijden, zou ik er graag dit jaar terug voor gaan.”

Van Loy weet dat ze aan elkaar gewaagd zijn. “Het gaat een spannende strijd worden. Ik denk dat het leuk gaat worden.” Crabbé zou al blij zijn als ze een podiumplaats pakt. “Volgens mij is Zwaenenpoel de grootste kanshebster. En Van Loy en Brouwers zullen zeker ook meestrijden.”

“Ik weet dat de ogen niet speciaal op ons gericht zullen zijn, maar denk dat onze wedstrijd misschien wel eens de spannendste van het weekend kan worden”, vertelt Zwaenepoel. “Ik durf ons vier niet op een bepaalde volgorde te zetten. Na het debacle van vorig jaar in Koksijde, kan ik eigenlijk alleen maar tevreden zijn om dit jaar een 'echte' titel te kunnen verdienen.”

Wit konijn

Ondanks alle speculaties en het feit dat er nog heel wat veldrijdsters zullen strijden om de de eer, willen de kanshebsters nog iets benadrukken. “We mogen zeker ook Julie De Wilde niet vergeten. Ze is een wegrenster en mist alle crosstechniek. Maar ze beschikt over zoveel power. We mogen ze zeker niet uit het oog verliezen”, klinkt het in koor.

Foto's©TFoto-Tekst Wouter Toelen


Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!