Happy Dog Cat

Strijd tussen Truyen, Peeters en Bellaert voor titel bij dames U23?

Strijd tussen Truyen, Peeters en Bellaert voor titel bij dames U23?

Zaterdag strijden de dames belofte voor hun titel op het BK veldrijden 2019. Vorig jaar ging de tricolore naar Suzanne Verhoeven. Axelle Bellaert en Marthe Truyen mochten mee het podium op. Verhoeven werd elite. Truyen, Bellaert en Jinse Peeters schuiven dit jaar de zwarte piet naar elkaar door. Al blijkt er toch eentje boven uit te steken ...

Axelle Bellaert, laatstejaars belofte, komt graag in Kruibeke. “Vorig jaar reed ik er een hele goede wedstrijd. Ik kom er graag en de omloop zou me moeten liggen.” Ook Jinse Peeters is fan. "Al zal het een hele andere wedstrijd worden dan vorig jaar", denkt ze. “De weersomstandigheden gaan hier een grote rol spelen en zullen het zeker anders maken dan vorig jaar.”

Telenet-Fidea Lion Marthe Truyen kiest ervoor om de omloop niet te verkennen. “Naar wat ik hoorde zou het een zware wedstrijd worden. Een speelse omloop moet me beter liggen maar met een goede conditie kan natuurlijk alles”, weet ze.

Geen specifieke voorbereiding

De drie dames hebben één ding gemeen, ze hebben niet specifiek naar het BK toe gewerkt. Bellaert bekijkt het kampioenschap zoals een andere wedstrijd en mikt op meer dan enkel een piek in Kruibeke. “Na het BK zijn er nog vele mooie wedstrijden, waar ik goed voor de dag wil komen. Ik wil de goede vorm langer aanhouden dan het BK.”, klinkt het.

“Door een blessure in de zomer was mijn basis niet zoals het hoorde.", vertelt Peeters. " Ik heb doorheen het seizoen anders moeten trainen. Ondertussen voel ik dat het elke week verbetert en dat de trainingen lonen. Dus ik hoop klaar te zijn tegen zaterdag.”

Wie heeft het meeste kans op de driekleur?

Marthe Truyen gaat alvast voor het podium en hoopt natuurlijk op meer. “Bellaert en Peeters zijn mijn zwaarste tegenstandsters. Als we alle drie een goede dag hebben, zal het een spannende strijd worden. Ik heb er alvast zin in.”

Jinse Peeters hoopt de pech van de afgelopen weken achter zich te kunnen laten en zal blij zijn als ze de wedstrijd met een goed gevoel kan beëindigen. Haar titelkandidates: “Marthe Truyen steekt er dit jaar toch wel bovenuit en is volgens mij de grootste kanshebster. Axelle Bellaert is ook aan een goed seizoen bezig, dus ik verwacht ook wel dat ze er zal staan.”

Axelle Bellaert bekijkt het vrij nuchter maar niet minder ambitieus: “Ik zal zien waar het schip zaterdag zal stranden. Natuurlijk ben ik pas tevreden wanneer ik kampioen zal zijn. Het podium is haalbaar en wat meer komt, zien we wel. Ik denk dat het een strijd zal worden tussen Marthe, Jinse en mij.”, aldus de West-Vlaamse.

Al kan er een andere dame natuurlijk ook steeds de kop opsteken. Het is en blijft een kampioenschap.


Foto's©TFoto-Tekst Wouter Toelen


Vind info van het BK veldrijden 2019 in Kruibeke

op zaterdag klik
op zondag klik
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!