Happy Dog Cat

Favorieten tweedejaarsnieuwelingen schuiven hete aardappel door

Favorieten tweedejaarsnieuwelingen schuiven hete aardappel door

Niemand die de favorietenrol volledig op zich wil nemen bij de tweedejaarsnieuwelingen voor het BK veldrijden 2019. Onthoud toch alvast de namen van Mathis Avondts, Jente Michels en Mauro Delmé voor zondagochtend.

Het lijkt tussen drie jongens te gaan dit seizoen bij de tweedejaarsnieuwelingen op het BK veldrijden 2019. Het trio wisselt elkaar af op het podium en houdt elkaar sterk in het oog voor de titelstrijd. “Voor mij is Jente Michels dé topfavoriet”, laat Mathis Avondts van IKO Beobank optekenen. “Uiteraard ben ik ook alleen tevreden met de eerste plaats en zal ik daarvoor ook rekening houden met Mauro Delmé."

Stage

Mathis Avondts deed niets speciaal met het oog op het Belgisch kampioenschap. Jente Michiels daarentegen wel. “Ik ben sinds afgelopen zondag terug van een stage in Malaga met vrienden. Dus, ik heb in goede omstandigheden kunnen trainen.”, klinkt het.

Waar Avondts hem nog dé absolute topfavorietpositie toebedeelt, is hij zelf voorzichtiger. “Als ik op het podium sta, zal ik al heel blij zijn, al droom ik net zoals de rest van die Belgische trui. Voor de plekken op het podium kijk ik vooral naar Avondts en Mauro Delmé.”

Of de favorieten hun rol waarmaken, weten we zondagochtend, want verrassingen zijn bij de nieuwelingen nooit uitgesloten.

Volg de wedstrijd voor tweedejaarsnieuwelingen op zondag 13 januari via onze LIVE verslaggeving omstreeks 11u. Vind alle info over het Belgisch kampioenschap via onze kalenderpagina

Tekst: Brecht Toelen / Foto: ©TFoto-Wouter Toelen
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!