Isolteam - nieuws

Vondelmolen Cycling Team nog zeker tot 2020 in 't veld

Vondelmolen Cycling Team nog zeker tot 2020 in 't veld

In peperkoekfabriek Vondelmolen in Lebbeke werd gisteren het Vondelmolen Cycling Team anno 2019 van ploegmanager Geert Wellens voorgesteld. Het team duikt volgend jaar met 8 pionnen het veld in en zal nog minstens tot februari 2020 doorgaan met de huidige sponsoren.

Ploegmanager Geert Wellens stelde vandaag zijn rensters en renner voor die in 2019 de kleuren van het Vondelmolen Cycling Team zullen verdedigen. Met acht pionnen trekken ze richting het nieuwe jaar: zeven dames en één man!

Shana Maes - elite dames
Axelle Bellaert - dames beloften/U23
Marion Norbert Riberolle (Fra) - dames beloften/U23
Julie Brouwers - dames juniores
Yenthe Van Lommel - dames juniores
Lies'l Schevenels - dames nieuwelingen
Sterre Vervloet - dames nieuwelingen

Cedric Mertens - heren beloften

Nieuwkomer Marion Norbert Riberolle

Bij de dames maakt de Française Marion Norbert Riberolle de laatste weken het mooie weer. De nieuwe aanwinst van dit seizoen werd afgelopen zondag in Namen nog knap derde in de wereldbekermanche bij de dames beloften.(Foto©TFoto-Wouter Toelen )

“Marion past perfect binnen onze teamfilosofie. Ze was tot voor kort nog een onbekende, maar is de laatste tijd sterk aan het presteren. Wij zijn al langer overtuigd van haar talent, daarom is ze er ook bijgekomen. We werken nauw samen met Marion en haar familie, en dat begint te lonen”, verduidelijkte Geert Wellens.

Proberen langer bij ons te houden

"We willen deze jonge dames helpen om stilaan naar de top te groeien, zoals we in het verleden ook al deden met dames als Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns”, aldus Wellens. “Maar we proberen ook om ze langer bij ons te houden.”

“Anderzijds weten we dat het vaak lastig is om op te boksen tegen de grote topploegen die ook meer en meer inzetten op het vrouwenveldrijden. Daarom proberen we om een project op poten te zetten zodat we onze dames kunnen laten doorstromen naar een topploeg, maar die besprekingen zijn nog lopende.”

Verder rekent het team ook nog op belofte Axelle Bellaert, die bij het begin van het seizoen naar Amerika trok en voor die ervaring best wel iets over heeft. "Er zijn verschillende veldrijdsters/veldrijders uit Amerika die net hetzelfde doen om hier te komen rijden.", merkte Axelle op. Zij strijdt dit seizoen opnieuw voor een plaatsje in de WK-selectie, eentje dat ze vorig jaar in Valkenburg ook al bemachtigde.

Het team heeft één dame bij de elites, Shana Maes, die naast het veldrijden ook deeltijds werkt. Leuk weetje: Bart Wellens is haar buurman. Ook Cedric Mertens, belofte heren, blijft aan boord.

Jong geweld richting 2020

Naast dit trio is er ook plaats voor heel wat jong geweld. Met Julie Brouwers, regerend Belgisch kampioene bij de meisjes nieuwelingen, en nieuwe aanwinst Yenthe Van Lommel zijn er twee dames junioren in de rangen. Brouwers mocht als 15-jarige tijdens de wereldbekers in Koksijde en Zolder al eens ervaring opdoen tussen de top van het damesveldrijden. "Zo doe je wel veel ervaring op. Ik heb mijn ogen goed open gedaan.", vertelde Julie. Geert Wellens ziet in haar een podiumkandidate voor het toekomstig BK voor juniores. Bij de dames nieuwelingen rekent het Vondelmolen Cycling Team op Belgisch mountainbikekampioene Lies’l Schevenels en Sterre Vervloet.

Het Belgisch damesveldrijden naar een hoger niveau tillen

Geert Wellens stopte een aantal jaren terug met veldrijden omwille van rugproblemen. De ervaring en kennis over zijn sport wou hij op één of andere manier doorgeven, om stappen vooruit te kunnen zetten. Die kans zag hij in het damesveldrijden “Bij ons krijgt iedereen de kans, bij ons zijn het allemaal winnaars”, benadrukt Wellens. “Qua jeugd zitten we op nationaal vlak goed denk ik. We willen de Belgische dames echt naar een hoger niveau tillen. We mikken uiteraard op enkele topprestaties tijdens de aankomende kampioenschappen. Maar het voornaamste blijft natuurlijk de teamsfeer, daar draagt iedereen toe bij, tot onze mekanieker Krystof Byloos toe. De rest volgt dan, mits hard werken natuurlijk.”, aldus een genietende Geert Wellens.

Het team blijft zeker nog in 't veld tot in 2020 en achter de schermen wordt al gepraat met sponsor Vondelmolen om er dan nog enkele jaren 'een koek op te geven', merkten we op. CEO Jo De Keyzer heeft immers een hart voor de veldritsport: "Ik ben ondertussen zelf verslaafd aan de cyclocross", geeft hij toe.

Foto's © Vondelmolen Cycling Team
Zoeken

AGB 24/24 zin om te adverteren

Kalender

mei 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31