De Nederlandse selecties voor WB Zolder

De Nederlandse selecties voor WB Zolder

Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn selecties voor Nederland bekendgemaakt voor de wereldbekermanche in Zolder op woensdag 26 december. Geen verrassingen.

"Er zijn geen verrassingen in de selectie na het sterke optreden in de wereldbeker in Namen. We reizen met onverminderd hoge ambitie af naar Heusden-Zolder. Na de ziekte is belofte Jens Dekker ook weer terug in de selectie", klinkt het bij Nederlands bondscoach De Knegt.

Nieuwe UCI-regel

"Er is een nieuwe UCI-regel, die aangeeft dat ieder land dat meer dan 8 dames in de top 50 van de UCI-ranking heeft staan, naast deze rensters nog 2 junior dames kan toevoegen. Voor de WB in Heusden-Zolder zijn dit Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.", aldus de bondscoach.

De Nederlandse selecties

Juniores

Milan Ziemerink, Luke Verburg, Noah Vreeswijk, Hugo Kars, Lars Boven en Twan van der Drift.

Beloften/U23 heren

Jens Dekker, Maik van der Heijden, Roel van der Stegen, Mees Hendrikx, Ryan Kamp en Thymen Arensman

Dames

Marianne Vos, Maud Kaptheijns, Lucinda Brand, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Sophie de Boer, Fleur Nagengast, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Denise Betsema, Puck Pieterse en Shirin van Anrooij.

Elite heren

Mathieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Stan Godrie, Sieben Wouters, Joris Nieuwenhuis en Gosse van der Meer


Foto©Veldritkrant / bron: KNWU




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!