Corendon-Circus maakt weg- en MTB ambities voor 2019 bekend

Corendon-Circus maakt weg- en MTB ambities voor 2019 bekend

Corendon-Circus heeft deze voormiddag in het Corendon Village Hotel in Amsterdam zijn weg- en MTB-programma bekendgemaakt. Mathieu van der Poel is logischerwijze het speerpunt van het team.

Zoals Mathieu van der Poel al meermaals vertelde en vader Adrie bevestigde, ligt de focus nu in de eerste plaats op het veldritseizoen. Het is echter geweten dat er ook een wegteam op poten werd gezet rond de kampioen om een aantal mooie wedstrijden op de weg te rijden en dat hij ook van het mountainbiken een doel maakt. Vandaag werd in Amsterdam het wel en wee daaromtrent officieel voorgesteld.

De focus op de weg wordt gelegd op klassiekers als Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race, ...



Wat het mountainbiketeam betreft worden World Cupwinner bij de beloften Petter Fagerhaug en Ronja Eibl als nieuwkomers aangekondigd. Voorts maken Mathieu van der Poel, Loris Rouiller en Ceylin del Carmen Alvarado deel uit van het team in functie van de World Cup en de kampioenschappen MTB anno 2019.


Mathieu van der Poel: 'ik start niet als pelotonvulling'

“Vooral mijn eerste klassieke voorjaar wordt een uitdaging. Maar laat het duidelijk zijn: ik start niet in een klassieker als pelotonvulling. Ik wil in topconditie aan de start staan. Gent-Wevelgem wordt mijn eerste grote afspraak, verder kijk ik uiteraard ook erg uit naar De Ronde en de Amstel Gold Race.”, aldus de Nederlandse kampioen op de weg.

Vier weken na de Amstel Gold Race staat de eerste wereldbeker mountainbike op het programma. “Het is iets uniek, de drie disciplines (veld, weg en MTB) combineren. Enerzijds van mij, maar ook van het team. Het is de enige ploeg ter wereld waar deze combinatie mogelijk is. Dit is zonder twijfel een uniek verhaal. Ik word verwend.”, aldus het multitalent.


Foto©Corendon-Circus




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!