Denise Betsema is op weg naar eindwinst in EKZ Cross Tour

Denise Betsema is op weg naar eindwinst in EKZ Cross Tour

Denise Betsema is goed op weg naar eindwinst in de EKZ Cross Tour. De Marlux-Bingoalrenster won reeds drie van de vier gereden wedstrijden.

Had je deze zomer de naam Denise Betsema uitgesproken tijdens een gesprekje over het veldrijden, was de kans groot dat je als reactie 'Denise wie?' kreeg. Op vandaag ligt dat al helemaal anders. De Nederlandse revelatie reed het voorbije weekend naar haar achtste overwinning van dit veldritseizoen, in een manche van de EKZ Cross Tour in Eschenbach. Betsema won overigens reeds drie van de vier gereden wedstrijden van dat regelmatigheidscriterium en in de eerste manche stond ze als derde mee op het podium. Hiermee heeft de Marlux-Bingoalrenster, met nog één wedstrijd te gaan op 2 januari 2019 in Meilen (Zwi), absoluut zicht op eindwinst.

Zij telt nu 370 punten in het algemeen klassement en dat zijn er 82 meer dan de nummer 2 Elisabeth Brandau (Dui) en 96 meer dan Pavla Havlikova (Tsj), die derde staat. Als je weet dat er max 100 punten te verdienen zijn als winnares van de wedstrijd en wie als 25ste finisht nog 20 punten krijgt, dan lijkt deelnemen op 2 januari 2019 in de laatste wedstrijd van de EKZ Cross Tour in Meilen voldoende voor Denise Betsema om de eindzege te pakken. Dat de Texelse sterk bezig is, hoeft geen betoog. Ploegleider Gianni Meersman sprak dit weekend nog de ambitie uit om vol te gaan voor de wereldtitel in Bogense. "Waarom niet?", klonk het.

Alhoewel David van der Poel het voorbije weekend niet naar Eschenbach afzakte maar koos voor de Druivencross in Overijse op zondag, blijft de Corendon-Circusrenner leider in het klassement van de EKZ Cross Tour bij elite heren. Ook David zit dicht bij eindwinst maar zijn voorsprong op de nummer twee is minder comfortabel.

Foto©radsportphoto.net/Steffen Müssiggang / Tekst Bart D


Vind de uitslag van de manche in Eschenbach (Zwi) en het klassement via onze kalenderpagina
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!