Isolteam - nieuws
AGB 24/24

Carl Berteele omschrijft zijn ideale veldritkalender

Carl Berteele omschrijft zijn ideale veldritkalender

Sporza-commentator Carl Berteele geeft op de eigen website mee hoe hij de ideale veldritkalender ziet ....

In navolging van de uitspraken van wielerorganisator en nieuwe eigenaar van de Superprestige Wouter Vandenhaute over het willen hervormen van de veldritkalender heeft Carl Berteele zijn mening en suggestie gegeven op Sporza hoe hij het ziet.

Voor- en tegenstander

Berteele is voorstander van internationalisering maar stelt zich de vraag wat de Amerikaanse wedstrijden bijbrengen . "Het had wel iets enkele jaren geleden, een nieuwe wereld die leek open te gaan. Maar wat is het surplus als we na een jaar of drie de balans opmaken?" vraagt hij zich af. Berteele laat de namen Kerry Werner, Curtis White en Anthony Clark vallen: "kennen jullie die? Het zijn de beste Amerikaanse renners van dit seizoen, Werner en White wonnen zelfs al 7 keer. Waar? In de States natuurlijk, maar niemand weet dat. We hebben natuurlijk WK-medaillewinnaar Jonathan Page gehad en ja, Timothy Johnson en Jeremy Powers die kwamen al eens af voor een wereldbekerwedstrijd. Iemand die hun uitslagen nog kent of onder de indruk was? Ik denk het niet ! Dus nog eens: wat levert die uitstap eigenlijk op? Wat is de toegevoegde waarde van die 2 wereldbekermanches? Altijd komt er wel iemand met een jetlag terug, er is altijd ergens wel een logistiek probleem en niet iedereen steekt de grote plas nog over… toch iets om over na te denken. Om nog maar van de kosten te zwijgen.", voegt de Sporza-commentator er nog aan toe.

Sven Nys reageert daar via twitter als volgt op: "Kijk vandaag niet naar de heren alleen . Bij de dames is het alle weken spannend en staat een internationaal deelnemersveld aan de start met ook toppers uit Amerika. Sluit niemand uit die wil investeren. Onze sport heeft het nooit beter gedaan als vandaag. #glashalfvol "

Berteeles idee qua kalender

Alle losse crossen gegroepeerd in september en ieder weekend in 1 provincie, zodat iedereen ter plaatse kan blijven. Hij ziet die maand als inrij- en/of recuperatieperiode voor de renners, keuzevrij.

Vanaf oktober start de ééngemaakte kalender. Zowel op zaterdag als zondag cross, maar wel geografisch gegroepeerd. Dat kan volgens Carl in Tsjechië (vb Toi-Toi cup), Zwitserland (vb EKZ Cross Tour), Slowakije, Italië, Duitsland, Frankrijk, ... alsook de combinatie België-Nederland is mogelijk.

Na 8 weekends (16 topcrossen) is er ruimte voor een stage. En aangezien veel renners dan naar Spanje trekken, ziet hij kansen om aansluitend daar twee crossen te organiseren. enzovoort

De nationale kampioenschappen mogen op het tweede weekend van januari blijven en het WK plaatst hij als afsluiter van het veldritseizoen het tweede weekend van februari.

In totaal komt Berteele aan een 32-tal crossen, die meetellen voor één klassement. Voorts heeft hij nog suggesties wat betreft hét klassement en prijzengeld. Lees het via deze link.

Archieffoto©Veldritkrant / bron: Sporza
Zoeken

zin om te adverteren

Kalender

november 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30