Happy Dog Cat

Een strijdlustige Laura Verdonschot werd knap tweede in Mol

Een strijdlustige Laura Verdonschot werd knap tweede in Mol

Laura Verdonschot reed gisteren als de betere door het zand langs het Zilvermeer in Mol. Tot in de laatste rechte lijn streed de Marlux-Bingoalrenster voor de zege maar ze moest haar meerdere in Sanne Cant erkennen in de sprint.

Laura Verdonschot toonde al vaker dat ze goed uit de voeten kan in het zand. Dat was gisteren in de Zilvermeercross niet anders. De nog jonge Verdonschot had de Soudal GP Hasselt niet gereden en stond dus net iets frisser maar vooral des te gemotiveerder aan de start.

Inge van der Heijden nam de snelste start in Mol, dook als eerste het veld in en trok stevig door. Na één ronde had de jonge belofte net geen tien seconden voorsprong op achtervolgsters Kim Van de Steene, Sanne Cant en Laura Verdonschot. In de tweede ronde zette Laura zich vastberaden op kop in de achtervolging, met succes. We kregen drie leidsters vooraan met Verdonschot, Van der Heijden en Cant. Wat verderop volgden Loes Sels en Van de Steene. En nog iets verder Sophie De Boer. Een situatie die min of meer gelijk bleef tot op twee ronden van het einde. Cant achtte het moment gekomen, versnelde en leek weg te rijden. Maar Verdonschot gaf zich nog niet gewonnen en in haar spoor Inge Van der Heijden. We kregen terug drie rensters vooraan de wedstrijd. Sanne bewees al langs het water dat ze de betere loopster was en maakte daar in de slotronde ook gebruik van om ter hoogte van de materiaalpost al lopend een paar meters te nemen. De wereldkampioene draaide bijgevolg als eerste de laatste rechte lijn op en kon als betere spurtster vrij vlot de overwinning pakken. Laura Verdonschot finishte meteen achter haar knap als tweede. Inge van der Heijden mocht als verdienstelijke derde mee op het podium.

"Ik reed zelf heel goed door het zand. Sanne was langs het water sterker. Ik wist dat het moeilijk zou worden met die loopstrook. Ik moest alles geven om in haar spoor te blijven en toen moest ik nog sprinten, maar voelde de verzuring tot achter mijn oren. Sanne is veruit de snelste van 't pak. Dan is het bijna ondoenbaar om haar te kloppen in de sprint.", aldus Laura, die met een goed gevoel haar weekje stage in Mallorca kan afwerken.

Foto© TFoto-Wouter Toelen / Tekst: Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!