Goed nieuws voor Wout van Aert vanuit de UCI

Goed nieuws voor Wout van Aert vanuit de UCI

Goed nieuws voor Wout van Aert vanuit de UCI. De wereldkampioen veldrijden zou komend voorjaar dan toch het wegseizoen kunnen aanvatten.

De Internationale wielerunie geeft Wout van Aert toelating om te onderhandelen met een nieuwe werkgever. Zijn vorige werkgever, het team van Nick Nuyens, wou daar eerst een opstapvergoeding voor omdat Van Aert zijn contract verbroken had. Maar nu mag hij blijkbaar toch van start .... Dat werd zonet verteld in het VTM-nieuws.

Hoogstwaarschijnlijk wordt dat dus de Nederlands Jumbo-ploeg. Dan zou het te ondertekenen contract met het team op 1 januari van 2019 kunnen ingaan ipv 2020 (t.e.m.2022)
 
update avondnieuws

Opgelucht

De manager van Wout van Aert had de wereldkampioen veldrijden even aan de telefoon toen het nieuws net bekend werd gemaakt. "Hij klonk heel opgelucht. Ik denk dat er een hele balast van zijn schouders aan 't vallen is momenteel.", vertelt Jef Van den Bosch. Voor welk team Van Aert nu begin volgend jaar zal uitkomen op de weg en of het logischerwijs Lotto-Jumbo is, vertelt de manager het volgende: "Er is al heel veel geschreven geweest maar tot op heden is er geen contract voor 2019. Er werd wel al bekeken wat de mogelijkheden waren in de toekomst. Vanaf nu starten we pas effectief met de gesprekken."

Arbeidsrechtbank

De beslissing van de UCI nu is louter sportief. De zaak zal nog altijd voor de arbeidsrechtbank komen, die zal bepalen of de dringende reden die ze hebben ingeroepen om het contract eenzijdig te verbreken ernstig genoeg was. "Dit gegeven staat daar nu los van", klinkt het bij Van den Bosch, die van mening blijft dat de reden, die niet wordt gezegd, zeer ernstig was, de feiten zwaarwichtig waren. En daar zou ook de UCI zijn beslissing op hebben afgestemd.

Foto©Veldritkrant. be / Tekst Bart D
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!