Toon Aerts vond op het EK geen parcours naar zijn zin

Toon Aerts vond op het EK geen parcours naar zijn zin

Toon Aerts houdt niet van razendsnelle omlopen in het veldrijden en dat was gisteren het geval op het EK in Rosmalen. De Telenet Fidea Lion reed toch lang mee voor een podiumplaats maar finishte uiteindelijk als vijfde.

Dat Toon Aerts dit veldritseizoen heel goed bezig is, staat buiten kijf. De Telenet Fidea Lion werd dan ook als podiumkandidaat gezien op het Europees kampioenschap veldrijden bij elite heren. Aerts startte goed maar toen Mathieu van der Poel alleen weg was, met Wout van Aert in de achtervolging, zat hij wat gevangen achter Lars van der Haar. Weliswaar een teamgenoot maar Nederlander.

"Ik startte vandaag erg goed, maar liet op een gegeven moment Lars een beetje het werk doen omdat ik als Belg niet achter Wout wilde rijden. Toen Lars op de balken ten val kwam, ging de strijd verder onder de Belgen. Ik maakte helaas een foutje en had niet de benen meer om het kloofje met Laurens (3de) en Michael (4de) te dichten", vertelde een eerlijke Aerts na de wedstrijd.

'Parcours niet echt kampioenswaardig, maar ...'

"Ik ben geen fan van deze razendsnelle omlopen en dat werd vandaag nog eens duidelijk. Ik vond dit parcours niet echt kampioenschapswaardig, maar een crosser moet alles aankunnen. De laatste jaren zijn er almaar meer snelle parcoursen, met steeds meer bochten in. Maar als veldrijder moet je daar op trainen, dat is misschien iets waar we meer naartoe moeten werken", concludeert de kerverse winnaar van de Koppenbergcross.

Foto©Veldritkrant / Tekst Bart D / bron reactie: Telenet Fidea Lions




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!