Denise Betsema rijdt vanaf heden in outfit van Marlux-Bingoal

Denise Betsema rijdt vanaf heden in outfit van Marlux-Bingoal

Denise Betsema verdedigt vanaf vandaag de kleuren van Marlux - Bingoal. De Nederlandse revelatie van dit veldritseizoen tekende afgelopen week een profcontract bij de ploeg van Jurgen Mettepenningen tot eind 2020

Dat Denise Betsema revelatie van dit veldritseizoen mag genoemd worden, kon je al uitmaken na het interview dat Veldritkrant bracht na de superprestigewedstrijd in Ruddervoorde. (zie hier) Gisteren zette ze nóg een knappe prestatie neer door naar het brons te rijden op het EK veldrijden in Rosmalen bij elite dames.(Foto© TFoto-Wouter Toelen)

Na een geschiedenis in het mountainbiken is ze nog maar aan haar derde seizoen als veldrijdster bezig is. Denise is meer dan alleen maar renster. De 25-jarige Texelse is samen met vriend Sjoerd mama van Jukka en Wolf en ook studente Toegepaste Psychologie. Vanaf vandaag mag ze ‘profsporter’ aan dat rijtje toevoegen.

Verder ontwikkelen als veldrijdster

Tot dusver croste Denise nog onder de vlag van enkele privésponsors. Bij Marlux-Bingoal krijgt ze nu een kans om zich nog verder te ontwikkelen als veldrijdster: “Marlux - Bingoal is een mooie ploeg die me vanaf het eerste moment aansprak. Het klikte meteen tijdens de gesprekken, en dus heb ik zelfs niet verder gezocht. Ik denk dat ik me hier nog verder kan ontwikkelen: dat is wat ik nu nodig heb. Brons op het EK was een onwijs mooi resultaat, maar ik kijk al opnieuw vooruit.", aldus Denise Betsema.

De nog jonge dame mocht op zeer veel interesse rekenen bij de tal van veldritteams, maar koos voor het Marlux - Bingoal van Jurgen Mettepenningen: “En daar zijn we heel tevreden mee. Denise wordt naast Laura Verdonschot een belangrijke schakel in onze dameskern. Een stevige versterking. Iemand die ook crossen kan winnen. En iemand die heel bewust met haar sport bezig is. Dit is trouwens ook een goeie zaak voor Laura: zo halen we ook wat druk van haar schouders weg.", klinkt het bij teammanager Mettepenningen.

Medailles

Laura Verdonschot reed in Rosmalen haar eerste EK bij elite dames en werd 10de. Bij de beloften heren behaalde Mettepenningen met Eli Iserbyt een zilveren medaille. Zowel de manager als Iserbyt hadden hun zinnen op de titel gezet. "Zilver is niet echt slecht, maar hiervoor was ik niet naar hier gekomen. Jammer dat ik mijn titel niet kan verlengen. Pidcock reed van bij het begin al heel rap. In de tweede ronde maakte ik net de aansluiting, maar dan reed ik tegen een paal. Mijn eigen schuld eigenlijk. Vanaf toen voelde ik dat het iets minder goed ging, dat er minder punch op zat. Ik denk dat de verdiende man vandaag gewonnen heeft.", aldus Eli, die toch nog de ook mooie wereldkampioenentrui bij de beloften om de schouders kan trekken.

Met Pim Ronhaar (Ned) en Witse Meeussen pakte Jurgen Mettepenningen met zijn jongerenteam Callant-Doltcini de Europese titel en een zilver medaille bij de juniores in het Nederlandse Rosmalen. De bronzen medaille was voor Thibau Nys.

Foto© TFoto-Wouter Toelen


Foto's Denise Betsema©team Marlux-Bingoal / tekst Bart D / bron: Marlux-Bingoal
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!